Ο απολογισμός της διοργάνωσης και της χρονιάς - «Είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά, δώσαμε το 100%»

Η Αναστασία Μπούτου (2.02.80), η Άρτεμις Βασιλάκη (2:03.20), η Κατερίνα Χρόνη (2.04.74) και η Μαρία Ζαφειράτου (2.02.93) τερμάτισαν σε 8:13.67 και βρέθηκαν μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Ο απολογισμός της διοργάνωσης και της χρονιάς - «Είχαμε δουλέψει πολύ σκληρά, δώσαμε το 100%»

Θα επιστρέψουν από τη Νετάνια του Ισραήλ και τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων/Νεανίδων με την 7η θέση στον κόσμο και ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών: Η Αναστασία Μπούτου (2.02.80), η Άρτεμις Βασιλάκη (2:03.20), η Κατερίνα Χρόνη (2.04.74) και η Μαρία Ζαφειράτου (2.02.93) τερμάτισαν σε 8:13.67 και βρέθηκαν μέσα στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου.

Παράλληλα, η τετράδα της 4Χ200μ ελεύθερο, βελτίωσε την πανελλήνια επίδοση που ήταν 8:14.62 και την είχαν σημειώσει στις 6/7/2023 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων/Νεανίδων στο Βελιγράδι οι Άρτεμις Βασιλάκη, Αναστασία Μπούτου, Κατερίνα Χρόνη και Ναταλία Καλτεζιώτη - Αντζέλκοβιτς.

Τα τέσσερα κορίτσια όπως και ο προπονητής Δημήτρης Παπαχαριζάνου που συνόδευσε την αποστολή, καταθέτουν στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας την εμπειρία τους αλλά παράλληλα κάνουν και έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Άρτεμις Βασιλάκη: «Αυτό το Παγκόσμιο ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία και για τις τέσσερις μας. Είχαμε δουλέψει σκληρά όλο το καλοκαίρι, καταφέραμε να μπούμε στον τελικό, δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας, πετύχαμε να σημειώσουμε και πάλι πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών και να είμαστε στις οκτώ καλύτερες στον κόσμο. Προσωπικά έδωσα ό,τι είχα και για τη σκυτάλη και τα 800μ ελεύθερο, πρόσθεσα αρκετά, είχα πάνω μου τη κούραση όλης της χρονιάς. Δεν ξεκουράστηκα καθόλου, ήταν μια γεμάτη κολυμβητικά χρονιά με πολλά ατομικά ρεκόρ. Δεν περίμενα κάτι παραπάνω και εγώ και ο προπονητής μου Γιώργος Σουρδής. Δούλεψα πολύ όλη τη χρονιά με πολλούς και συνεχείς αγώνες. Είμαστε και οι δυο ικανοποιημένοι και έτοιμοι να σχεδιάσουμε το πλάνο μας για τη νέα χρονιά.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα τον προπονητή μου και την προπονήτρια ξηράς κ. Βάσω Σουρδή, την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου, τους χορηγούς μου που χωρίς τη στήριξή τους δεν θα είχα καταφέρει τίποτα, και φυσικά την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας που μας παρέχει ό,τι χρειαζόμαστε και όσους είναι καθημερινά δίπλα μου και με βοηθούν να πηγαίνω παρακάτω…».

Μαρία Ζαφειράτου: «Η σεζόν έκλεισε με ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ γυναικών και την 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων. Είμαι πολύ χαρούμενη που συμμετείχα σε αυτή την διοργάνωση υψηλού επιπέδου φτάνοντας μάλιστα και στον τελικό με την σκυτάλη. Μετά από αυτή την επιτυχία θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου για την στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της προσπάθειας μου, τους προπονητές μου Άκη Οικονόμου και Νίκο Φλεριανό, τον γυμναστή Αλέξανδρο Προβολισιάνο, την φυσικοθεραπεύτρια μου Βίβιαν Ζαφειράτου καθώς και την ομάδα μου, τον Εθνικό Πειραιά.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στη διοίκηση της ΚΟΕ για τη δημιουργία του κλιμακίου της εθνικής ομάδας στο ΟΑΚΑ, προσφέροντας στους αθλητές τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης για το επίπεδο που προετοιμαζόμαστε. Καθώς και στους συναθλητές μου που με βοηθούσαν καθημερινά να γίνω καλύτερη».

Αναστασία Μπούτου: «Είμαι ευχαριστημένη με αυτό που πετύχαμε ομαδικά αλλά και την ατομική μου επίδοση παρόλο που χάθηκε η έκτη θέση για πολύ λίγο. Ήταν μια τεράστια εμπειρία αυτό για μένα. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου κ. Δημήτρη Παπαχαριζάνου, την ΚΟΕ καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στη προετοιμασία μου και τις συναθλήτριες μου.

Από εδώ και πέρα μαζί με τον προπονητή μου θα θέσουμε νέους στόχους για την επόμενη χρόνια. Επίσης ευχαριστώ τον κ. Παναγιώτη Ρέντζιο για την χορηγία μου με την arena Greece».

Κατερίνα Χρόνη: «Είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων και είμαι πολύ χαρούμενη για αυτή την επιτυχία στη σκυτάλη 4×200μ ελεύθερο εκπροσωπώντας τη χώρα μου. Είμαστε μια πολύ αγαπημένη ομάδα με τα κορίτσια και προσπαθούμε συνεχώς για τη βελτίωση μας. Θα συνεχίσω να προσπαθώ με όλη μου τη δύναμη για να επιτύχουμε ακόμα μεγαλύτερους στόχους. Ευχαριστώ πολύ τον προπονητή μου Δημήτρη Παπαχαριζάνου, την ομάδα μου ΣΚ ΡΟΗ, τον γυμναστή μου Γεράσιμο Τσιλιμίδο, τον προπονητή του Τρίτωνα Ηρακλείου Κρήτης, Γιώργο Σουρδή και την οικογένεια της Άρτεμις Βασιλάκη για τη φιλοξενία και την προετοιμασία τον μήνα Αύγουστο. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την ΚΟΕ για την υποστήριξη και την ευκαιρία που μας έδωσε να συμμετέχουμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ο προπονητής Δημήτρης Παπαχαριζάνου: «Ολοκληρώθηκε σήμερα η παρουσία μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στην Νετάνια του Ισραήλ. Τα 4 κορίτσια που βρέθηκαν εδώ δούλεψαν όλο τον Αύγουστο μαζί, και ήρθαν με βασικότερο στόχο την διάκριση στην σκυταλοδρομία 4x200 ελεύθερο. Διάκριση που ομολογουμένως επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό με την πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος και την κατάρριψη εκ νέου- μετά το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα - του Πανελλήνιου ρεκόρ Γυναικών. Η κατάρριψη του ρεκόρ που επιτεύχθηκε σε έναν τελικό όπου τα κορίτσια αγωνίστηκαν ανάμεσα στις κορυφαίες κολυμβητικές δυνάμεις του πλανήτη και απέδειξαν ακόμη μια φορά ότι δικαίως υπάρχουν προσδοκίες από όλους μας για αυτές στις όποιες συνεχώς ανταποκρίνονται. Από την μεριά μου θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που με τις ενέργειες της φρόντισε ώστε τα κορίτσια να προπονηθούν σχεδόν όλο τον Αύγουστο μαζί, κάτι το οποίο τις βοήθησε αφάνταστα να ανταπεξέλθουν στην ψυχολογική και σωματική κούραση που έχει επιφέρει η πολύ μεγάλη σε διάρκεια κολυμβητική σεζόν που μόλις έληξε για εκείνες. Εύχομαι και στα 4 κορίτσια καλή ξεκούραση στις σύντομες διακοπές που επιβάλλεται να πραγματοποιήσουν και μια καλή νέα κολυμβητική σεζόν που ξεκινάει για όλους αυτή την περίοδο».