Μοράρης: «Η ομαδική προσπάθεια κάνει τη διαφορά»

Ο προπονητής του Δημήτρη Μάρκου, Αλέξανδρος Μοράρης μίλησε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Κ23.

Μοράρης: «Η ομαδική προσπάθεια κάνει τη διαφορά»

Ο Αλέξανδρος Μοράρης είναι ο προπονητής του Δημήτρη Μάρκου που επέστρεψε με δυο μετάλλια από το Δουβλίνο και το 1ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών (U23): το χρυσό στα 200μ ελεύθερο συντρίβοντας παράλληλα και το πανελλήνιο ρεκόρ με 1:46.65, αλλά και…κλείνοντας θέση και για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα, το 2024, και το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ ελεύθερο.

Ο Μοράρης καταθέτει και αυτός την άποψή του στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας:

«Σε ένα ατομικό άθλημα αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ομαδική προσπάθεια!

Είμαι πολύ περήφανος για το επίτευγμα του Δημήτρη. Στα 22 του στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης Κ23 συνδυάζοντας το με πανελλήνιο ρεκόρ. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όσους ήταν δίπλα μας, ξεκινώντας από την ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου που μας στήριξε με όσες δυνάμεις είχε, καθώς και τους κ.κ. Βαλσαμίδη Χάρη (συνεργαζόμενος γιατρός), Αρναούτη Γιάννη (συνεργαζόμενος διατροφολόγος), Φραγκούλη Γιώργο (συνεργαζόμενος γυμναστής) και τους αθλητικούς μας επιστήμονες κ.Τουμπέκη Αργύρη και κ. Σγουράκη Έρη.

Ήταν μια πολύ πετυχημένη αποστολή με την συνδρομή του εξαιρετικού κ. Παντή Παντελή (Αρχηγός αποστολής) και την καθοδήγηση του κ. Οικονόμου Άκη (Ομοσπονδιακός Προπονητής). Ήταν και οι δυο τους πανταχού παρόντες, βοηθώντας όλη την ομάδα και δημιουργώντας ένα ομαδικό κλίμα.

Γνωρίζουμε όλοι πόσο ανταγωνιστικό είναι το άθλημα μας και χαίρομαι που βλέπω ότι η δουλειά μας ανταμείβεται. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους αθλητές και προπονητές για τη θέληση και την επιμονή τους».