Κολύμβηση: Aκύρωση του παγκοσμίου κυπέλλου open water στο Παρίσι, λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα!

 Οι αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου open water στο Σηκουάνα ακυρώθηκαν λόγω της μόλυνσης του ποταμού που διατρέχει το Παρίσι 

Κολύμβηση: Aκύρωση του παγκοσμίου κυπέλλου open water στο Παρίσι, λόγω μόλυνσης του Σηκουάνα!

Συναγερμό στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, του χρόνου, προκαλούν τα μολυσμένα νερά του Σηκουάνα.

Η μόλυνση υποχρέωσε τη World Aquatics να ακυρώσει τους αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου open water και 12 μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι οι διοργανωτές καλούνται να ξεπεράσουν ένα σοβαρό πρόβλημα, την ποιότητα των νερών του ποταμού που διασχίζει τη Γαλλική πρωτεύουσα, αφού εκεί προγραμματίζονται να γίνουν οι κούρσες των 10 χλμ. ανοικτής θαλάσσης!

Προς το παρόν η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου (World Aquatics) προχώρησε την Κυριακή (6/8) στην ακύρωση των αγώνων του παγκοσμίου κυπέλλου στον Σηκουάνα, που θα είχε και τον χαρακτήρα test event.

Χαρακτηριζόντας την ποιότητα του νερού «κάτω από τα αποδεκτά πρότυπα», η World Aquatics εκτιμά, ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με το Παρίσι 2024 και τις τοπικές αρχές, για να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν σταθερά σχέδια έκτακτης ανάγκης για το επόμενο έτος», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Eξαιτίας της μόλυνσης του νερού ο αγώνας των γυναικών του Σάββατου (5/8), αναβλήθηκαν για την Κυριακή, με την ελπίδα ότι οι βακτηριολογικές αναλύσεις θα έχουν καλύτερη εικόνα.

Ομως οι έντονες βροχοπτώσεις για μια εβδομάδα προκάλεσαν υπερχείλιση των υπονόμων, που μόλυναν τον Σηκουάνα.

«Η World Aquatics κατανοεί ότι θα ολοκληρωθούν περαιτέρω έργα υποδομής για τη σημαντική βελτίωση της ποιότητας του νερού στον Σηκουάνα εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του επόμενου έτους. Η World Aquatics παραμένει ενθουσιασμένη με την προοπτική των Ολυμπιακών αγώνων στο κέντρο της πόλης για τους καλύτερους κολυμβητές ανοιχτής θάλασσας του κόσμου το επόμενο καλοκαίρι.

Με βάση αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι σαφές ότι απαιτείται περαιτέρω δουλειά με το "Παρίσι 2024" και τις τοπικές αρχές για να διασφαλιστεί ότι θα τεθούν σε εφαρμογή ισχυρά σχέδια έκτακτης ανάγκης για το επόμενο έτος» αναφέρεται, προειδοποιητικά, στην ανακόίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.