Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Ασημένια η Αλεξανδρή - Πέμπτη η Πλατανιώτη

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη κατέλαβε την πέμπτη θέση στον τελικό του ελεύθερου σόλο στην καλλιτεχνική κολύμβηση, ενώ δεύτερη ήρθε η Βασιλική Αλεξανδρή.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου: Ασημένια η Αλεξανδρή - Πέμπτη η Πλατανιώτη

Tην 5η θέση στον Τελικό του Ελεύθερου Σόλο της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης, στο 20ό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα, κατέλαβε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, την Τετάρτη (19/7).

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που είχε κατακτήσει πέρυσι το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα, στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, συγκέντρωσε 205.5459 βαθμούς στο σύνολο (28.2500 βαθμούς στην δυσκολία, 93.1500 στην καλλιτεχνική παρουσία και 112.3959 στην εκτέλεση), για το πρόγραμμά της «Ποίημα Αγάπης», σε μουσική από το κομμάτι «Say Something». Τις στοίχισαν μια καλύτερη βαθμολογία και το μετάλλιο οι δυο βαθμοί βάσης που πήρε σε δύο ασκήσεις.

Η Γιουκίκο Ινούι από την Ιαπωνία απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι η κορυφαία και υπερασπίστηκε τον τίτλο της με μεγάλη επιτυχία, αφού απέσπασε 254.6062 βαθμούς και πήρε το χρυσό μετάλλιο. Η Βασιλική Αλεξανδρή χάρισε ακόμα μία διάκριση στην Αυστρία, αφού με το πρόγραμμά της πήρε 229.3251 βαθμούς και την οδήγησαν στο ασημένιο μετάλλιο. Η Μεγάλη Βρετανία πανηγυρίζει το χάλκινο μετάλλιο χάρη στην Κέιτ Σόρτμαν που η βαθμολογία της ήταν 219.9542 βαθμοί.