Ο διπλός στόχος του Φίλιππου Γιώργου Ζαβιτσάνου

Με επίδοση 24.63 ο Φίλιππος Γιώργος Ζαβιτσάνος βελτίωσε (1/7/2023) το Πανελλήνιο Ρεκόρ Παμπαίδων Α’ στα 50μ ελεύθερο στην διάρκεια των αγώνων της Α’ φάσης του Πανελλήνιου πρωταθλήματος κολύμβησης Κατηγοριών, που έγινε σε συνδυασμό και με τα αντίστοιχα Περιφερειακά πρωταθλήματα. Το ρεκόρ κατείχε με 24.74 ο Γιώργος Βελιάδης από τις 14/12/2013.

Ο διπλός στόχος του Φίλιππου Γιώργου Ζαβιτσάνου

«Στόχος μου είναι να πάρω μέρος σε μεγάλες διοργανώσεις αλλά και ταυτόχρονα να έχω υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις», τόνισε ο αθλητής του Ωεκανού στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. «Ξεκινώντας την κολύμβηση στα 2 μου χρόνια δεν ήξερα μέχρι που μπορώ να φτάσω- πρόσθεσε. Είναι ένα άθλημα αρκετά δύσκολο αλλά με πολύ όμορφες στιγμές όπως η επίτευξη ενός πανελληνίου ρεκόρ. Ήταν μια χρονιά απαιτητική με αρκετές δυσκολίες αλλά πάντα με επιθυμία να γίνομαι καλύτερος. Έχοντας στο πλευρό μου τους προπονητές αλλά και την ομάδα μου προσπαθώ να μένω πάντα συγκεντρωμένος στον σκοπό μου». Για αρκετά χρόνια εκτός από την κολύμβηση έπαιζε και ποδόσφαιρο, όμως «Η κολύμβηση με κέρδισε και νιώθω χαρούμενος για τα αποτελέσματα που πετυχαίνω», σημείωσε.

Ο προπονητής του Ωκεανού Δημήτρης Δαμασιώτης, έκανε ένα γενικότερο σχόλιο: «Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Η ομάδα μας Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Συνεχίζουμε την προετοιμασία μας για την τελική φάση και ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές και τις ομάδες τους καλές επιτυχίες».