Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων/Νεανίδων: Τα «δελφίνια» μας αποκαλύπτουν τους στόχους τους

Με 21 κολυμβητές και κολυμβήτριες, η Ελλάδα μπαίνει από αύριο Τρίτη (4/7) στη «μάχη» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Κολύμβησης Εφήβων – Νεανίδων, που διεξάγεται στο Βελιγράδι.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων/Νεανίδων: Τα «δελφίνια» μας αποκαλύπτουν τους στόχους τους

Λίγο πριν τον πρώτο προκριματικό, μίλησαν στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, για τις επιδιώξεις τους σε αυτό το κορυφαίο ραντεβού:

Νίκος Σπαθαράκης ((50, 100, 200, 400μ ελεύθερο): «Για αυτή τη διοργάνωση ο στόχος μου είναι να κάνω ατομικά ρεκόρ στα αγωνίσματα που θα κολυμπήσω και ίσως να συμμετάσχω σε κάποιον τελικό. Η περίοδος της προετοιμασίας κύλησε αρκετά ομαλά και πιστεύω ότι μπορώ να κάνω μια αρκετά καλή εμφάνιση».

Απόστολος Σίσκος (100, 200μ ύπτιο, 200μ πεταλούδα): «Θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και όλα πιστεύω θα πάνε καλά».

Βαρβάρα Γκιουζέπα – Πετροπούλου (200, 400μ Μ. Ατομική, 100, 200μ πεταλούδα): «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη για τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου εκπροσωπώντας την πατρίδα μας. Η προετοιμασία μου πήγε καλά και νιώθω έτοιμη. Θέλω να βελτιώσω τις επιδόσεις μου σε όσα περισσότερα αγωνίσματα μπορώ και να βρεθώ στη καλύτερη δυνατή θέση».

Μαρία Ζαφειράτου (200, 400 Μ. Ατομική, 400μ ελεύθερο): «Είναι η 2η χρόνια που θα λάβω μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων. Από τη συγκεκριμένη διοργάνωση περιμένω να κάνω ατομικά ρεκόρ και καλές εμφανίσεις. Υπάρχει πολύ δυνατός ανταγωνισμός και θα προσπαθήσω να ανταπεξέλθω όσο καλύτερα γίνεται. Είμαι αισιόδοξη και καλά προετοιμασμένη! Η προετοιμασία μου φέτος κύλησε πολύ καλά μαζί με τους προπονητές μου κ. Άκη Οικονόμου και κ.Νίκο Φλεριανό καθώς και τον γυμναστή μου κ.Αλέξανδρο Προβολισιάνο στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ όπου προπονούμαι μαζί με το κλιμάκιο της εθνικής σε εξαιρετικές συνθήκες έχοντας ένα πολύ υψηλό επίπεδο προπόνησης».

Άννα Βεριγάκη (50, 100μ πεταλούδα): «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και χαρούμενη για την συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων- νεανίδων , καθώς είναι μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου που απαιτεί ανάλογες επιδόσεις. Στόχος μου λοιπόν στην συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η επίτευξη πανελληνίου ρεκόρ στα 50 μέτρα πεταλούδα της κατηγορίας κορασίδων . Επιπλέον θα επιθυμούσα να επιτύχω τον καλύτερο χρόνο μου στα 100 μέτρα πεταλούδα ή ακόμα και να τον βελτιώσω. Αυτή η συμμετοχή σημαίνει πολλά για εμένα γιατί προϋποθέτει κούραση, πόνο, κόπο, συνέπεια, προσήλωση και υπομονή. Στην μέχρι τώρα πορεία μου έχω δίπλα μου άτομα που με στηρίζουν και είναι μαζί μου σε κάθε βήμα ,σε κάθε επιτυχία και μη όπως είναι η οικογένειά μου ,οι συναθλητές μου και οι φίλοι μου. Θέλω λοιπόν να τους ευχαριστήσω θερμά για όλες αυτές τις στιγμές που στέκονται πάντα στο πλάι μου και με ωθούν να θέτω καινούργιους στόχους. Ένα τεράστιο ευχαριστώ θέλω να πω στους προπονητές μου Γεώργιο Πώποτα και Θεόδωρο Κυριακόπουλο που είναι δίπλα μου σε όλες τις στιγμές, που με καθοδηγούν και με συμβουλεύουν με απώτερο στόχο την βελτίωσή μου και την διάρκειά μου σαν αθλήτρια. Εύχομαι καλή επιτυχία σε ολόκληρη την αποστολή που θα αγωνιστεί για τα ελληνικά χρώματα».

Ανδρόνικος – Γιώργος Κωνσταντόπουλος (50, 100μ ελεύθερο): «Η προσπάθεια μου είναι να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ και να ανταπεξέλθω στον ανταγωνισμό που θα επικρατήσει. Πιστεύω πως είμαι καλά προετοιμασμένος, παρά το γεγονός ότι οι Πανελλήνιες εξετάσεις δυσκόλεψαν το καθημερινό μου πρόγραμμα. Παρ΄ όλα αυτά θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Βασίλης Κασσιάς (50, 100μ πρόσθιο): «Ευελπιστώ να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό και να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ».

Άννα – Αυγούστα Βλάχου (50, 100μ πεταλούδα, 100μ ελεύθερο): «Η φετινή χρονιά ξεκίνησε δύσκολα για εμένα λόγω υποχρεώσεων και θεμάτων υγείας. Ωστόσο η προετοιμασία μου έχει πάει καλά και με τον προπονητή μου κ.Τάσο Καράμπελα βλέπουμε βελτίωση. Καθώς είναι η τρίτη φορά που συμμετέχω σε αυτό το πρωτάθλημα, γνωρίζω ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Στοχεύω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να εκπροσωπήσω την χώρα μας».

Βαγγέλης – Εφραίμ Ντούμας (50, 100, 200μ πρόσθιο, 200μ Μ. Ατομική): «Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι μια διοργάνωση με ένα μεγάλο κύρος και τεράστιο γόητρο για τους αθλητές της ηλικίας μας και ο καθένας θα ήθελε να βρίσκεται εκεί και να εκπροσωπεί την εθνική του ομάδα, είναι μεγάλη μου τιμή που θα βρίσκομαι εκεί με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και η αλήθεια είναι πως περιμένω πολύ δυνατές κούρσες και πολύ καλές επιδόσεις και από εμένα αλλά και από τους συναθλητές μου. Θα μπορούσα να χαρακτηρίσω την προετοιμασία μου ως την καλύτερη που έχω κάνει μέχρι στιγμής και κυλάει άψογα και βάσει σχεδίου καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα προετοιμασίας μου προμηνύουν πολύ καλές επιδόσεις στην διοργάνωση και ευελπιστούμε σε ένα ατομικό ρεκόρ».



Δέσποινα Πυρίλη (50, 100μ ύπτιο): «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετάσχω στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και που θα έχω την ευκαιρία να συναγωνιστώ με πολύ δυνατούς αθλητές. Είμαι ευχαριστημένη με την προετοιμασία και τις επιδόσεις μου έως τώρα. Στόχος μου είναι να κάνω ότι καλύτερο μπορώ και να βελτιώσω τις θέσεις μου».

Καλλιόπη Ζαϊμη (50, 100μ ελεύθερο, 50μ πεταλούδα): «Αρχικά είμαι πολύ ενθουσιασμένη για την συμμετοχή μου σε αυτούς τους αγώνες καθώς ήταν από τους βασικούς μου στόχους για φέτος. Από εκεί και πέρα ευελπιστώ για μια καλή εμφάνιση στα ατομικά ενώ παράλληλα θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να βοηθήσω στα ομαδικά».

Μιχάλης Τοπχαναλής (50, 100μ πεταλούδα): «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συμμετέχω στο πανευρωπαϊκό , ήταν ένας στόχος που είχα βάλει από την αρχή της χρονιάς ευελπιστώ να κάνω ατομικό ρεκόρ στα αγωνίσματα μου και παράλληλα θα κάνω το καλύτερο που μπορώ να για να βοηθήσω την χώρα μου στις σκυτάλες».

Δημήτρης Παπαδόπουλος (50, 100μ ελεύθερο, 50μ πεταλούδα): «Από την αρχή της κολυμβητικής σεζόν εγώ και ο προπονητής μου Παναγιώτης Βελέτζας θέσαμε υψηλούς στόχους και με σκληρή προπόνηση και καλή προετοιμασία καταφέραμε να τους κατακτήσουμε. Επόμενος στόχος μου είναι ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50 μέτρα ελεύθερο και θα βάλω τα δυνατά μου και για μια θέση στον τελικό».

Ιάσων Ρούτουλας (200, 400μ Μ. Ατομική, 200μ πεταλούδα, 400μ ελεύθερο): «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, κυνηγούσα ένα όριο πολύ απαιτητικό και χρειαζόταν να είμαι σε καλή κατάσταση σε αρκετούς αγώνες για να τα καταφέρω. Είχαμε επικεντρωθεί με τους προπονητές μου στο αγώνισμα των 400 μεικτή(που μου εξασφάλισε και τη συμμετοχή),αλλά μες στη χρόνια κολύμπησα καλά και στα αγωνίσματα της πεταλούδας στα οποία και στοχεύω εξίσου αυτό το διάστημα. Είμαι πολύ χαρούμενος που τελικά θα συμμετάσχω σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, πιστεύω κολυμπώντας δίπλα σε τόσο γρήγορους αθλητές θα με βοηθήσει να βγάλω μια πολύ καλή επίδοση ελπίζοντας για την είσοδο μου στη 16 άδα και χτίζοντας τις βάσεις για μια ακόμα καλύτερη εμφάνιση του χρόνου με στόχο τον τελικό».

Αντωνία Ρακοπούλου (400, 800, 1500μ ελεύθερο, 200μ πεταλούδα): «Στόχος μου σε αυτούς τους αγώνες είναι να κάνω ατομικά ρεκόρ και μια θέση στον τελικό. Η προετοιμασία μου και η προπόνηση τον τελευταίο καιρό πηγαίνει πολύ καλά και πιστεύω πως σε αυτούς τους αγώνες θα φανεί η δουλειά που έχουμε κάνει με τον κ.Παπαχαριζανου όλη τη χρονιά. Εύχομαι να κυλήσουν όλα ομαλά και η Εθνική μας να παρουσιάσει μια πολύ καλή αγωνιστική εικόνα».

Ναταλία Καλτεζιώτη – Αντζέλκοβιτς (100, 400μ ελεύθερο, 200μ Μ. Ατομική): «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα παρευρεθώ για πρώτη φορά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων νεανίδων στο Βελιγράδι! Σε αυτούς τους αγώνες περιμένω ατομικά ρεκόρ και κυρίως να διασκεδάσω και να ευχαριστηθώ την πρώτη μου συμμετοχή! Η προετοιμασία μου αν και δύσκολη βγήκε αρκετά καλά όποτε ελπίζω για τα καλύτερα θα δούμε στο Βελιγράδι την απόδοση μου».

Αναστασία Μπούτου (100μ ελεύθερο, 50μ πεταλούδα): «Στο Βελιγράδι θα κολυμπήσω από ατομικά αγωνίσματα 50 πεταλούδα και 100 ελεύθερο και από σκυταλοδρομίες 4x100 και 4x200 ελεύθερο. Στόχος είναι ο τελικός στη 4x200 αλλά και να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ. Η προετοιμασία έχει πάει πολύ καλά, χωρίς τραυματισμούς , δουλεύουμε έναν χρόνο για αυτό και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά».

Κατερίνα Χρόνη (200, 400μ Μ. Ατομική, 200μ πεταλούδα): «Είμαι ενθουσιασμένη που θα συμμετέχω για πρώτη φορά στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Έχω προετοιμαστεί με τον προπονητή μου Δημήτρη Παπαχαριζανου και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να βελτιώσω τους χρόνους μου και ιδιαίτερα με την σκυτάλη 4×200 ελεύθερο, για να κατακτήσουμε με τα χρώματα της Εθνικής την καλύτερη θέση».

Άρτεμις Βασιλάκη (200, 400, 800μ ελεύθερο): «Στόχος μου είναι μια θέση στην οκτάδα στα αγωνίσματα που θα κολυμπήσω. Ένα σκαλί καλύτερα από πέρυσι και βέβαια εάν καταφέρω να συνοδεύεται με ατομικό ρεκόρ είναι το ιδανικό».

Ευαγγελία Παπαδοπούλου (50, 100, 200μ ύπτιο): «Η φετινή σεζόν είναι πολύ σημαντική για εμένα καθώς πραγματοποίησα μεγάλους στόχους και όνειρα. Η συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι η πρώτη και για αυτό είναι μεγάλος και ο ενθουσιασμός μου. Ήταν μια δύσκολη χρονιά με μοναδικό εμπόδιο τον τραυματισμό μου στον ώμο που ευτυχώς ήταν προσωρινός και δεν μου στέρησε προπόνηση. Στόχος μου πλέον είναι να κάνω μια καλή εμφάνιση για την ομάδα βελτιώνοντας τα ρεκόρ μου».

Βασίλης Κακουλάκης (200, 400, 800, 1500μ ελεύθερο): «Στο Βελιγράδι είναι η 1η μου συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό πισίνας. Θα αγωνιστώ στα 200, 400, 800 και 1500μ. ελεύθερο. Ο στόχος μου είναι να κάνω ατομικά ρεκόρ σε όλα μου τα αγωνίσματα και να μπω σε κάποιο τελικό, για να μπορέσω να αγωνιστώ με τους καλύτερους. Η προετοιμασία που έχω κάνε, με την προπονήτρια μου, την κ. Βάνα Μπακούση, είναι πολύ καλή, βρίσκομαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω ότι θα πάω καλά».

Συνοδοί τους είναι οι προπονητές, Τάσος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σούρδης, Δημήτρης Παπαχαριζάνου, Στέργιος Συλαίος, ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Πεντέρης και αρχηγός της ελληνικής αποστολής ο Γιάννης Νάτσιος, συνέφορος κολύμβησης και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής ΚΔ Μακεδονίας.