Κοζομπόλης: «Ανταγωνιστικοί με τους εκπροσώπους των υπερδυνάμεων οι φερέλπιδες κολυμβητές μας»

Θετικός και με ενθαρρυντικά μηνύματα  είναι ο απολογισμός της ελληνικής κολύμβησης στο Μεσογειακό Κύπελλο (COMEN CUP) στη Λάρισα, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του τεχνικού διευθυντή του αθλήματος στην ΚΟΕ Βαγγέλη Κοζομπόλη.

Κοζομπόλης: «Ανταγωνιστικοί με τους εκπροσώπους των υπερδυνάμεων οι φερέλπιδες κολυμβητές μας»

Θετικός και με ενθαρρυντικά μηνύματα είναι ο απολογισμός για τους νεαρούς εκπροσώπους της ελληνικής κολύμβησης στο Μεσογειακό Κύπελλο (COMEN CUP) στη Λάρισα, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις του τεχνικού διευθυντή του αθλήματος στην ΚΟΕ Βαγγέλη Κοζομπόλη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

«Θερμά συγχαρητήρια στους κολυμβητές-τριες της Εθνικής μας ομάδας και τους προπονητές τους, για την εξαιρετική τους παρουσία στο Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης 2023. Σε μια ιδιαίτερα σημαντική διεθνή διοργάνωση για τις αναπτυξιακές ηλικίες, με πολύ έντονο το στοιχείο του συναγωνισμού, όπου στα περισσότερα αγωνίσματα τα μετάλλια κρίθηκαν σε ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου και οι διαφορές ήταν πραγματικά οριακές, τα παιδιά ανταπεξήλθαν πάρα πολύ καλά στο σύνολό τους.

Τόσο στον πίνακα των μεταλλίων, όσο και στον βαθμολογικό πίνακα, αποτυπώνεται η πολύ μεγάλη πρόοδος των Ελλήνων κολυμβητών-τριών στις μικρότερες ηλικίες, που πλέον είναι σε θέση να είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στους συνομήλικους τους των υπερδυνάμεων της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Κολύμβησης, όπως είναι η Ιταλία και η Γαλλία, αλλά και άλλες πολύ ισχυρές ομάδες όπως εκείνες της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Σερβίας και του Βελγίου.

Αισιοδοξούμε ότι θα υπάρξει ανάλογη και καλύτερη συνέχεια στις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις που ακολουθούν για τους νεαρούς φερέλπιδες κολυμβητές-τριες μας (Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων, Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων).

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λάρισας και τους Χορηγούς της ΚΟΕ “ELLAKTORGROUP”, “ARENA” και “DELOITTE” για την υποστήριξή τους, η οποία ήταν καταλυτική για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης, καθώς και όλους τους συντελεστές της (Οργανωτική Επιτροπή, προσωπικό του Δημοτικού κολυμβητηρίου Λάρισας και της ΚΟΕ, Κριτές και Εθελοντές) για την συμβολή τους στην επιτυχή διαχείριση απρόοπτων δυσκολιών, διασφαλίζοντας έτσι την οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία».