Comen Cup: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντική ήταν η εμφάνιση των νεαρών Ελλήνων κολυμβητών και κολυμβητριών (αγόρια 15-16 ετών, κορίτσια 14-15 ετών) στο Μεσογειακό Κύπελλο Κολύμβησης στη Λάρισα. Η Ελλάδα πήρε την 3η θέση στη γενική βαθμολογία και κατέκτησε 19 μετάλλια (6 χρυσά, 3 ασημένια και 10 χάλκινα), ενώ καταρρίφθηκε και το πανελλήνιο ρεκόρ από την 4Χ100 ελεύθερο mixed.

Comen Cup: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Κάποιοι από τους πρωταγωνιστές, αλλά και τους προπονητές - συνοδούς της αποστολής μίλησαν στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

Γιώργος Τυλιγάδας (προπονητής συνοδός):

«Στις έξι αγωνιστικές που διεξήχθη το μεσογειακό κύπελλο κολύμβησης, οι κολυμβητές της Εθνικής μας ομάδας προσπάθησαν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό. Κόντρα σε παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου μας, όπως είναι η Ιταλία και η Γαλλία, κατάφεραν να πλασαριστούν στην τρίτη θέση στη γενική κατηγορία, κάτι που καθιστά την ανάπτυξη της ελληνικής κολύμβησης σε αυτές τις ηλικίες ελπιδοφόρα.

Είχαμε την μεγαλύτερη αποστολή που υπήρξε ποτέ στην εθνική μας ομάδα (33 κολυμβητές/τριες) και τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες (αγόρια 15-16 ετών και κορίτσια 14-15ετων), έδειξαν ότι χάρη στις προσπάθειες της ελληνικής κολυμβητικής ομοσπονδίας και στην εμπιστοσύνη που τους δείχνει, μπορούν να φέρουν την άνοιξη στην ελληνική κολύμβηση στο μέλλον.

Η συνεργασία των τεχνικών της ελληνικής αποστολής, με τον αρχηγό της αποστολής κ. Νάτσιο ήταν άψογη και συνδυάστηκε με την αρωγή του ομοσπονδιακού προπονητή κ. Γρηγόρη Μαντά».

Βασιλεία Μπακούση (προπονήτρια συνοδός):

«Η Λάρισα μας υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν όλοι πολλοί φιλόξενοι. Υπήρχε πολύ ωραίο κλίμα στην ομάδα,τα παιδιά ήταν πολύ δεμένα μεταξύ τους. Στις κούρσες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την περίοδο αυτή.

Τα παιδιά κατάφεραν και μας κράτησαν στην τρίτη θέση μετά τους Ιταλούς και τους Γάλλους,πράγμα πολύ σπουδαίο. Ελπίζουμε το καλύτερο για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες που ακολουθούν».



Βαγγέλης Εφραίμ Ντούμας (ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ 200Μ.Α./ΧΡΥΣΌ 200ΠΡ./ΑΡΓΥΡΟ 100ΠΡ.):

«Η διοργάνωση φέτος ξεπέρασε τις προσδοκίες μου, καθώς η φιλοξενία και η θερμή υποδοχή της αποστολής μας εξαιρετική, αλλά και το αίσθημα της ασφάλειας ήταν έντονο. Οι κούρσες ήταν πολύ ανταγωνιστικές, από όλες τις πλευρές και σίγουρα θέλω να ξαναζήσουμε του χρόνου τις ίδιες και ακόμα καλύτερες επιτυχίες με την εθνική μας ομάδα».

Βασίλης Κακουλάκης (ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ 400ΕΛ./ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ 1500ΕΛ./
ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΣΤΑ 4Χ200 ΕΛ.):

«Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση.
Η Λάρισα μας υποδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Οι επιδόσεις μου δεν ήταν εξαιρετικές, αλλά ήταν αρκετά καλές για αυτή την περίοδο».

Νίκος Σπαθαράκης (4Χ200ΕΛ ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ / 4Χ100 ΕΛ. MIX ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟ ΡΕΚΌΡ):

«Ήταν πολύ ωραία διοργάνωση,το περιβάλλον ήταν πολύ φιλόξενο.
Οι επιδόσεις μου υπήρξαν αρκετά καλές, αν και περίμενα κάτι καλύτερο και πιστεύω ότι μπορώ να πάω πολύ καλύτερα στο Πανευρωπαϊκό».

Μαρισύνη Στρατάκη (ΧΆΛΚΙΝΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ 4Χ100 Μ.Ο.ΓΥΝ.):

«Ήταν μια πολύ καλή διοργάνωση.
Οι συνθήκες ήταν ιδανικές για μεσογειακούς αγώνες. Έκανα ατομικό ρεκόρ στα 100 πεταλούδα. Θα ήθελα κάτι παραπάνω στα υπόλοιπα αγωνίσματα».