Κολύμβηση: Επέστρεψαν Χρήστου, Γκολομέεβ, Βελέντζας

Στη βάση τους επέστρεψαν οι Απόστολος Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεβ και ο προπονητής Παναγιώτης Βελέντζας. 

Κολύμβηση: Επέστρεψαν Χρήστου, Γκολομέεβ, Βελέντζας

Μια ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη έφτασαν τη Δευτέρα (19/12) από την Μελβούρνη μέσω Ντουμπάι ο Απόστολος Χρήστου, ο Κρίστιαν Γκολομέεβ και ο προπονητής Παναγιώτης Βελέντζας, που συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 25μ. Ο τέταρτος της ελληνικής αποστολής, ο Ανδρέας Βαζαίος, επέστρεψε από την Αυστραλία στο Λονδίνο,

«Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση αφού πέτυχα και πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ ύπτιο και βρέθηκα σε δυο τελικούς. Ήταν η καλύτερη εμφάνιση μου σε παγκόσμιο πρωτάθλημα 25αρας πισίνας οπότε είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος. Τα πήγαμε πολύ καλά ως αποστολή και είχαμε περιθώρια να τα πάμε ακόμη καλύτερα», τόνισε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Χρήστου τον οποίο υποδέχθηκε ο αδελφός του, Γιάννης.

Ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, επεσήμανε από την πλευρά του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Είχα μια καλή παρουσία, πάντα βεβαίως υπάρχει το καλύτερο. Από τον Σεπτέμβριο μπήκαμε πολύ δυνατά στην προετοιμασία μας, που σε ευρύτερο επίπεδο φτάνει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Αυτός είναι ο κορυφαίος στόχος της τετραετίας.

Μετά, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα το 2023. Εκεί θέλω να είμαι πανέτοιμος. Αυτό το παγκόσμιο στην 25άρα, για μένα ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ. Δεν αποτελεί άλλωστε η 25άρα και το πιο δυνατό μου χαρτί…Με αυτό το δεδομένο είμαι αρκετά ευχαριστημένος με το χρόνο μου, καθώς για ελάχιστα έχασα τον τελικό (50μ ελεύθερο, 21.08, 10η θέση).

Ήταν πολύ υψηλό το επίπεδο των αγώνων. Βεβαίως είναι άλλο το πρωτάθλημα στα 50μ και άλλο στα 25μ, που σημαίνει ότι πολλούς που είδαμε να διακρίνονται στη Μελβούρνη ενδεχομένως να μην τους δούμε στις ίδιες θέσεις στη Φουκουόκα.

Εμφανίστηκαν και πολλά νέα πρόσωπα, για παράδειγμα ο Τζόρνταν Κρουκς από τα Κέιμαν που νίκησε στο δικό μου αγώνισμα δεν είχε κάποια μεγάλη διάκριση μέχρι τώρα. Θα ξεκουραστούμε για λίγο και μετά…βουτιά και πάλι στα βαθιά».