Η απάντηση της ΕΟΕ στον Διαθεσόπουλο για το κολυμβητήριο στο Ζάππειο

Τη δική της εκδοχή σε όσα υποστήριξε ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος στην πρόσφατη συνέντευξή του στο «ΦΩΣ» για το Ολυμπιακό κολυμβητήριο του Ζαππείου, γνωστοποίησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Η απάντηση της ΕΟΕ στον Διαθεσόπουλο για το κολυμβητήριο στο Ζάππειο

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση της ΕΟΕ στα λεγόμενα του Δημήτρη Διαθεσόπουλου στη συνέντευξη που παραχώρησε προ λίγων ημερών στο «ΦΩΣ»:

«Με αφορμή συνέντευξη του Προέδρου της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλου, στην εφημερίδα «Φως των Σπορ» και την αναφορά του στη μη λειτουργία του Ολυμπιακού κολυμβητηρίου στο Ζάππειο, το οποίο ανήκει στην ΕΟΕ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διευκρινίζει τα εξής:

Το συγκεκριμένο κολυμβητήριο ανέστειλε την λειτουργία του λόγω παλαιότητας, τεχνικών προβλημάτων και αδυναμίας της ΕΟΕ να καλύψει την αγορά πετρελαίου για τη θέρμανση του νερού, μετά από τις συνεχείς περικοπές της Πολιτείας στην ετήσια επιχορήγηση, η οποία τα τελευταία χρόνια δεν αρκεί ούτε για τη μισθοδοσία του προσωπικού της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Το βάθος της πισίνας, οι απώλειες των υδάτων και τα απηρχαιωμένα μηχανήματα, καθιστούσαν αδύνατη την ομαλή λειτουργία του κολυβητηρίου και επιβαλλόταν η ριζική ανακατασκευή του, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να γίνει οικονομικά βιώσιμη η λειτουργία του. Παράλληλα, η αδυναμία των αθλητικών σωματείων να δώσουν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει για τη χρήση της πισίνας, καθιστούσαν ακόμα πιο δύσκολη την ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Όλο αυτό το διάστημα, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά ενέτεινε τις προσπάθειες της για την εξεύρεση λύσης αναζητώντας εναγωνίως φορείς ή ιδιώτες, που θα μπορούσαν να εκσυγχρονίσουν το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο, ώστε να τεθεί και πάλι σε λειτουργία.
Αφού δεν καρποφόρησαν οι επαφές, προκρίθηκε ως καλύτερη λύση, η παραχώρηση του κολυμβητηρίου στην Περιφέρεια Αττικής, με την οποία υπεγράφη προγραμματική σύμβαση στις 12 Οκτωβρίου 2017, για την «Ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου των Αθηνών».

Από τότε η ευθύνη για τη διενέργεια του συγκεκριμένου έργου ανήκει ολοκληρωτικά στην Περιφέρεια Αττικής, με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όμως, να έχει συνεχή επικοινωνία με την Περιφέρεια, ζητώντας να ενημερωθεί για το πότε θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός για τη συγκεκριμένη μελέτη. Επίσης, ορίστηκαν εκπρόσωποι από την ΕΟΕ στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου, οι κύριοι Αριστείδης Αδαμόπουλος και Αντώνης Νικολόπουλος, προκειμένου να έχουν ιδία άποψη για τις εξελίξεις στο θέμα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχει η ΕΟΕ, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός προκειμένου να βρεθεί ο ανάδοχος που θα συντάξει τη μελέτη, κάτι που θα σημάνει την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για την επαναλειτουργία του ιστορικού κολυμβητηρίου.
Όπως αποδεικνύεται λοιπόν, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έκανε ό,τι μπορούσε, σύμφωνα με τις δυνατότητες και τα μέσα που διαθέτει, προκειμένου να δοθεί το Ολυμπιακό Κολυμβητήριο προς χρήση στους αθλητές και τις ομάδες του υγρού στίβου και οποιαδήποτε κριτική δεν βασίζεται στα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης.

Επίσης, αντιθέτως με τα λεγόμενα του κ. Διαθεσόπουλου στην ίδια συνέντευξη, δεν έχει γίνει καμία επαφή ή συνάντηση της ΕΟΕ με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη για το θέμα του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου, άρα η φερόμενη ως δήλωση Βασιλειάδη που μεταφέρει ο Πρόεδρος της ΚΟΕ «ότι βρήκε αντίσταση από τους ανθρώπους της ΕΟΕ για τη λύση σχετικά με το κολυμβητήριο», δεν απηχεί την πραγματικότητα.

Κλείνοντας, να υπενθυμίσουμε ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία για την βέλτιστη αξιοποίηση του Ολυμπιακού Κολυμβητηρίου χάθηκε την εποχή πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όταν με Πρόεδρο τον Λάμπη Νικολάου και Γενικό Γραμματέα τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο, η ΕΟΕ δεν προνόησε ώστε το κολυμβητήριο του Ζαππείου να συμπεριληφθεί στον φάκελο της Ολυμπιάδας ως προπονητήριο, με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό της πισίνας».