Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης: Τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη

Φοβερή η Άρτεμις Βασιλάκη στα 1.500μ ελεύθερο με 17:02.32, πέτυχε τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ 25άρας πισίνας στο χειμερινό κύπελλο κολύμβησης στο Καρπενήσι.  

Χειμερινό Κύπελλο Κολύμβησης: Τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη

Η εκπληκτική 16χρονη και πολλά υποσχόμενη κολυμβήτρια του Τρίτωνα Ηρακλείου Άρτεμις Βασιλάκη έκλεψε την παράσταση στο άνοιγμα της αυλαίας του Χειμερινού Κυπέλλου Κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, στο Καρπενήσι, την Παρασκευή (18/11) το βράδυ.

Η Βασιλάκη, με την πρωτιά της στα 1.500μ ελεύθερο και την επίδοσή 17:02.32, πέτυχε τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ 25άρας πισίνας και συγκεκριμένα το συνέτριψε στις κατηγορίες Γυναικών, Νεανίδων και Κορασίδων. Το προηγούμενο κατείχε και στις τρεις κατηγορίες η Αντωνία Ρακοπούλου με 17:07.96 από 16/10/2021 στο Χαλάνδρι.

Η Άρτεμις δήλωσε αμέσως μετά τον αγώνα: «Στόχος μου ήταν το πανελλήνιο ρεκόρ και δούλεψα ανάλογα. Περιμένω ότι τη νέα χρονιά όλα θα πάνε καλά, χωρίς καραντίνες και εμπόδια. Απώτερος στόχος μια καλή θέση στο Ευρωπαϊκό».

Ο προπονητής της Γιώργος Σουρδής, τόνισε: «Απέδωσε η σκληρή προπόνηση που κάναμε, είμαστε μέσα στους στόχους μας και συνεχίζουμε δυνατά. Έχουμε τη στήριξη του σωματείου και οι συνθήκες προπόνησης είναι πλέον ιδανικές».

Αρκετά καλή ήταν η επίδοση της Μαρίας Ζαφειράτου στα 400μ μικτή ατομική του Εθνικού Πειραιά με 4.52.48.

Στα 1.500μ. ελεύθερο Ανδρών πρώτευσε ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης με 15:37.79 και δήλωσε: «Αποφάσισα να μπω σε όλα τα αγωνίσματα και στην 25άρα και στην 50άρα και στην ανοιχτή θάλασσα, θα είναι μια γεμάτη σεζόν».

Η υπεύθυνης της διοργάνωσης και Ταμίας της ΚΟΕ Ελευθερία Σαραντίδου δήλωσε για την πρεμιέρα της διοργάνωσης: «Με τον καλύτερο τρόπο και οργανωτικά και αγωνιστικά, με ένα μεγάλο ρεκόρ, άνοιξε η διοργάνωση και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι. Ευελπιστούμε σε ανάλογη συνέχεια».

Απονομές έκαναν ακόμα η Γ' Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Αλεξία Μαρίνη, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Στέφανος Αυγουλέας και ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου, Γιάννης Σβερώνης.