Άρτεμις Βασιλάκη: Ξεκίνησε την κολύμβηση λόγω ατυχήματος και ονειρεύεται να μοιάσει στη Λεντέκι

Η Άρτεμις Βασιλάκη με επίδοση 17:03.85 στα 1500μ. ελεύθερο…έσπασε τα χρονόμετρα την Κυριακή (23/10). 

Άρτεμις Βασιλάκη: Ξεκίνησε την κολύμβηση λόγω ατυχήματος και ονειρεύεται να μοιάσει στη Λεντέκι

Στον Άγιο Νικόλαο, η Άρτεμις Βασιλάκη (Α.Ο. Τρίτωνας Ηρακλείου) με επίδοση 17:03.85 στα 1500μ., σημείωσε τριπλό πανελλήνιο ρεκόρ (Γυναικών, Νεανίδων, Κορασίδων), καταρρίπτοντας τα προηγούμενα που κατείχε η Αντωνία Ρακοπούλου με 17:07.96 από τις 16/10/2021.

Η Άρτεμις Βασιλάκη αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και μία από τις μεγαλύτερες ελπίδες της κολύμβησης στην πατρίδα μας. Στις 20 Οκτωβρίου έκλεισε τα 16 της χρόνια, πηγαίνει στη Β’ Λυκείου, ανήκει στον Τρίτωνα Ηρακλείου και σε κάθε εμφάνισή της, εντυπωσιάζει.

Μια σύσταση γιατρού την έστειλε στην πισίνα το 2013 και στην ομάδα του Τρίτωνα, και από τότε και μετά έκανε την ομάδα το δεύτερο σπίτι της. Λέει η ίδια στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας: «Ξεκίνησα το κολύμπι εξ αιτίας ενός ατυχήματος που είχα μικρή, δεν περίμενα ποτέ ότι θα έφτανα στο επίπεδο που είμαι τώρα και όλο αυτό οφείλονται στον προπονητή μου κ. Γιώργο Σουρδή και την προπονήτρια ξηράς την κ. Βάσω Σουρδή αλλά και την οικογένεια μου». Γονείς της η Δήμητρα και ο Μάνος, ενώ έχει και έναν αδελφό τον Θάνο.

Η Άρτεμις από τα 9-12 χρόνια της και πριν την μάθει όλη η κολυμβητική κοινότητα, ήταν η κυρίαρχος στους Παγκρήτιους αγώνες. Από το 2018-19, πρωταγωνιστεί στα πανελλήνια πρωταθλήματα, βελτιώνει τους χρόνους της και τα πανελλήνια ρεκόρ ενώ αποτελεί μέλος των εθνικών μας ομάδων.

Το 2022, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών κατέκτησε την πρώτη θέση στα 400μ ελεύθερο με χρόνο 4:19:88 αλλά και στα 800μ ελεύθερο με 8:57.13 και την τρίτη στα 200μ ελεύθερο με 2:04.85. Στην 19η Παγκόσμια Γυμνασιάδα στη Νορμανδία της Γαλλίας, η μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Αλικαρνασσού κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. ελεύθερο με επίδοση 4:19.09.

Η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια έδειξε τις δυνατότητες της από τα προκριματικά όπου είχε τον 2ο καλύτερο χρόνο με 4.23.45. Η επιτυχία της αυτή την έδωσε τη δυνατότητα για την είσοδο της στη ΣΕΦΑΑ (Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού): «Με το σχολείο, δυσκολεύομαι λίγο- λέει με ειλικρίνεια- καθώς χάνω αρκετές ώρες για να κάνω προπονήσεις. Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει μέριμνα από το κράτος, εγώ προσπαθώ όσο μπορώ γιατί ούτε χρόνος για φροντιστήρια υπάρχει. Ευτυχώς για μένα έχω τις φίλες μου που με βοηθούν σε ό,τι χρειαστώ . Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους που είναι πάντα δίπλα μου».

Προσθέτει: «Μαζί με τον προπονητή μου, αν όλα πάνε καλά, έχουμε θέσει αρκετούς στόχους για φέτος, ελπίζουμε να είναι μια γεμάτη κολυμβητική χρονιά. Είμαι σε μια ομάδα που ό,τι και να επιλέξω να κάνω, οι προπονητές μου αλλά και οι συναθλητές μου θα με βοηθήσουν». Όπως λέει: «Σαν όνειρο, έχω να μοιάσω στην μεγάλη αθλήτρια αποστάσεων την Κέιτι Λεντέκι (η Αμερικανίδα στα 200, 400, 800 και 1.500μ ελεύθερο, έχει κατακτήσει στην καριέρα της επτά χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και 19 χρυσά στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα). Φετινός στόχος πάντως είναι μια καλύτερη εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Τον Ιούλιο που πέρασε, στο Ευρωπαϊκό νεανίδων που έγινε στο Οτοπένι της Ρουμανίας, ήταν 13η στα 200μ ελεύθερο (2:04.37) αλλά και στα 400μ ελεύθερο (4:21.49). Παράλληλα, ήταν μέλος της ομάδας 4Χ100μ. mixed ελεύθερο που σημείωσε νέο πανελλήνιο ρεκόρ νεανίδων. Μαζί με τους Μάριο – Παναγιώτη Χρυσομάλλη, Ορέστη Τσακτσίρα και Δανάη Γκογκόση πέτυχαν επίδοση 3:38.37.

Πηγή: koe.org.gr