Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρώμης: Έβδομη η μικτή ομαδική - Εκτός τελικού λόγω γαλλικής ένστασης ο Σίσκος!

Στην 7η θέση του τελικού των 4x100μ. τερμάτισε η ελληνική ομάδα της μικτής ατομικής mixed στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης. Άτυχος ο Απόστολος Σίσκος, έμεινε εκτός τελικού στα 200μ. ύπτιο παρότι αρχικά είχε προκριθεί ως 8ος!

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρώμης: Έβδομη η μικτή ομαδική - Εκτός τελικού λόγω γαλλικής ένστασης ο Σίσκος!

Tην 7η θέση στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ μικτή ομαδική mixed Α/Γ κατέκτησε η Εθνική μας ομάδα με χρόνο 3:47.44, στο φινάλε των αγωνισμάτων της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, στο "Φόρο Ιτάλικο" της Ρώμης, το βράδυ της Παρασκευής (12/8).

Την ομάδα αποτελούσαν οι Απόστολος Χρήστου (ύπτιο), Κώστας Μερετσόλιας (πρόσθιο), Άννα Ντουντουνάκη (πεταλούδα), Νόρα Δράκου (ελεύθερο). Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ολλανδία με 3:41.73, το ασημένιο η Ιταλία με 3:43.61 και το χάλκινο η Μεγάλη Βρετανία με 3.44.69.

Άτυχος ο Σίσκος, εκτός τελικού με πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων

Ολοένα προοδεύει και εξελίσσεται ο Απόστολος Σίσκος, που στα 17 του χρόνια διακρίνεται και σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών, αλλά στάθηκε και άτυχος. Ο Σίσκος κατέφερε να πάρει την 5η θέση στη 2η ημιτελική σειρά των 200μ. ύπτιο και να πλασαριστεί 8ος στη γενική κατάταξη των ημιτελικών, κάτι που αρχικά του χάριζε την πρόκριση στον αυριανό τελικό του αγωνίσματος.

Ο χρόνος του 1.58.66, μάλιστα, είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων (προηγούμενο δικό του 1.58.96 από το Ευρωπαϊκό Εφήβων του Οτοπένι στις 5/7 φέτος). Τον καλύτερο χρόνο των ημιτελικών έκανε ο Ελβετός Ρομάν Μιτιούκοφ με 1.56.22.

Ωστόσο από βλάβη στον ιμάντα εκκίνησης ο Γάλλος Μπρουάρ δεν μπόρεσε να κολυμπήσει και οι Γάλλοι έκαναν ένσταση και την κέρδισαν. Στην ατομική χρονομέτρηση που έγινε με μεγάλη καθυστέρηση, ο Γάλλος Γιοάν Εντογιέ Μπρουάρ κολύμπησε σε 1:56.39 και πήρε αυτός το εισιτήριο για τον τελικό (και μάλιστα με τη 2η επίδοση) για να αφήσει εκτός, 9ο τον Απόστολο Σίσκο.