Acropolis Swim Open: «Έλαμψαν» η σπουδαία Χόζου και η 16χρονη Γεφίμοβα!

Η θρυλική Κατίνκα Χόζου, η οποία δήλωσε ξανά πως λατρεύει την Ελλάδα, κυριάρχησε όπως αναμενόταν στα 400μ. μικτής στο Acropolis Swim Open στο ΟΑΚΑ, ενώ την ακολούθησε η Ηλέκτρα Λεμπλ του Ολυμπιακού. Εκπληκτική και η μόλις 16χρονη Ένελι Γεφίμοβα!

Acropolis Swim Open: «Έλαμψαν» η σπουδαία Χόζου και η 16χρονη Γεφίμοβα!

Η «Iron Lady» της παγκόσμιας κολύμβησης, Κατίνκα Χόζου, κυριάρχησε όπως αναμενόταν στα 400μ. μικτής και νίκησε με 4:41.81. Την ακολούθησαν η Αλεξάντρα Ντομπρίν (Ρουμανία) 4:51.32 και η Ηλέκτρα Λεμπλ (Ολυμπιακός) 4:53.71.

Πανευτυχής η Χόζου τόνισε για την επιτυχία της:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που μετά από χρόνια και τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας βρίσκομαι πάλι στην Αθήνα και συμμετέχω σε υπέροχους αγώνες,. Όλες οι υπηρεσίες και οι άνθρωποι που εργάζονται για αυτούς τους αγώνες είναι καταπληκτικοί. Από την άλλη, βλέπω τα υπόλοιπα κορίτσια και καταλαβαίνω πως έχω μεγαλώσει (γέλια).

Λατρεύω την Ελλάδα, χαίρομαι κάθε φορά που έρχομαι. Προηγήθηκε για μένα μια δύσκολη εβδομάδα αλλά ανυπομονούσα να έρθω να αγωνιστώ. Πότε θα σταματήσω; Θα συμμετάσχω πρώτα σε όλους τους μεγάλους αγώνες το 2022 και μετά θα αποφασίσω».

Στα 100μ. πρόσθιο των γυναικών, η 16χρονη περίφημη Εσθονή Ένελι Γεφίμοβα επικράτησε με 1:06.81. Βελτίωσε το δικό της ρεκόρ αγώνων που σημείωσε στα πρωϊνά προκριματικά με 1:07.74. Και όπως είπε μετά την απονομή:

«Το πρωί οι αγώνες μου φάνηκαν πιο δύσκολοι. Χαίρομαι όμως και για τις δυο κούρσες που έκανα. Πάντα το απόγευμα αγωνίζομαι καλύτερα. Στόχος μου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είμαι χαρούμενη που συμμετείχα σε ένα πολύ σπουδαίο μίτιγκ, άρτια οργανωμένο».