Acropolis: Ιστορικό ρεκόρ ο Μακρυγιάννης, όρια για Ντουντουνάκη, Γκιουρτζίδη, έτοιμος ο Χρήστου

Πολλά σπουδαία ρεκόρ σημειώθηκαν στο Acropolis Swim Open στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (13/5). Εκπληκτικός ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης «έσπασε» το ρεκόρ του θρυλικού Λάζλο Τσεχ, έπιασαν τα όρια οι Άννα Ντουντουνάκη και Δανιήλ Γκιουρτζίδης, πανέτοιμος για το Παγκόσμιο έδειξε ο Απόστολος Χρήστου.

Acropolis: Ιστορικό ρεκόρ ο Μακρυγιάννης, όρια για Ντουντουνάκη, Γκιουρτζίδη, έτοιμος ο Χρήστου

Σπουδαία ρεκόρ είχαμε την Παρασκευή (14/5) στο Acropolis Swim Open στο ΟΑΚΑ. Ένα εξ αυτών σημείωσε με επίδοση 1:59.34 στα 200μ. ύπτιο, ο Βαγγέλης Μακρυγιάννης (ΑΟΠ Φαλήρου), σημειώνοντας νέο ρεκόρ αγώνων. Το προηγούμενο είχε με 1:59.45 από τις 17/05/2003 ο περίφημος Ούγγρος Λάζλο Τσεχ.

Η Άννα Ντουντουνάκη (ΠΑΟ) σημείωσε στον τελικό των 50μ. πεταλούδα επίδοση 25.89, επιβεβαιώνοντας παράλληλα το όριο συμμετοχής για το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (το πρωί είχε σημειώσει 26.36):

«Ήταν ο τελευταίος μου αγώνας πριν το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης, είμαι γενικά ικανοποιημένη. Χαίρομαι για το χρόνο μου. Δεν έκανα πολλούς αγώνες φέτος, ήταν μόλις ο δεύτερος μετά το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Η εκκίνησή μου θα μπορούσε να είναι και καλύτερη», είπε.

Ο Δανιήλ Γκιουρτζίδης (Εθνικός ΟΦΠΦ) με επίδοση 4:20.05 στα 400μ. μικτής, έπιασε το όριο συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης της Ρώμης. Τον ακολούθησε ο Απόστολος Παπαστάμος (Ολυμπιακός) με 4:21.42 και ο Αλέξανδρος Μιαρίτης (Νίκη Βόλου) 4:32.00.

«Κυνηγούσα το όριο. Με βοήθησε και ο ανταγωνισμός που υπήρχε αλλά και ο κόσμος που βρέθηκε στην εξέδρα και δημιούργησε πολύ όμορφη ατμόσφαιρα. Ήταν το όνειρό μου και τα κατάφερα», τόνισε ο ο Γκιουρτζίδης.

Ο Απόστολος Χρήστου (Ολυμπιακός) στο τελευταίο του τεστ πριν από τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης (18/6-3/7) επικράτησε στα 100μ. ελεύθερο με επίδοση 49.46. Τον ακολούθησε ο Σεμπάστιαν Σάμπο (Ουγγαρία) με 49.55 ενώ τρίτος ήταν ο Οδυσσέας Μελαδίνης (ΠΑΟΚ) 49.66.