Η FINA απέκλεισε τον Ρίλοφ επειδή στήριξε τον Πούτιν!

Ο Εβγκένι Ρίλοφ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό εννέα μηνών από κάθε κολυμβητική διοργάνωση, λόγω της στήριξής του στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η FINA απέκλεισε τον Ρίλοφ επειδή στήριξε τον Πούτιν!

Με αποκλεισμό 9 μηνών από κάθε κολυμβητική διοργάνωση αποκλείστηκε ο Εβγκένι Ρίλοφ, μετά την παρουσία του σε συγκέντρωσης στήριξης προς τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο 25χρονος κολυμβητής, ο οποίος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πανηγύρισε δύο χρυσά μετάλλια, έδωσε το «παρών» στη συγκεκριμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στάδιο «Λουζνίκι» μαζί με άλλους αθλητές τον περασμένο Μάρτιο και στην οποία είχε μιλήσει ο Πούτιν.

Μάλιστα, οι αθλητές που βρέθηκαν εκεί, έφεραν στα ρούχα τους και το γνωστό διακριτικό «Ζ», το οποίο έχει γίνει το σύμβολο της Ρωσίας στον πόλεμο με την Ουκρανία. Ως αποτέλεσμα, η FINA αποφάσισε να αποκλείσει τον Ρίλοφ για τους επόμενους 9 μήνες από κάθε επίσημη διοργάνωση.

Η τιμωρία του ξεκίνησε να βρίσκεται σε ισχύ ήδη από τις 20 Απριλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την εν λόγω εκδήλωση, ο βασικός χορηγός του Ρίλοφ (η γνωστή εταιρία κολυμβητικών ειδών Speedo) απέσυρε τη χορηγία του προς τον Ρώσο πρωταθλητή.