Κοζομπόλης: «Η ελληνική κολύμβηση έχει παρόν και μέλλον»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΟΕ στην κολύμβηση, Βαγγέλης Κοζομπόλης μίλησε για τα αποτελέσματα σε Λεμεσό και Κράνι.

Κοζομπόλης: «Η ελληνική κολύμβηση έχει παρόν και μέλλον»

«Πολύ θετικό αποτύπωμα και υψηλές προσδοκίες για το μέλλον της Ελληνικής κολύμβησης, δημιουργεί η παρουσία των νεαρών ταλαντούχων κολυμβητών-τριων μας στις Πολυεθνείς συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν 9-10.4.2022, στο Κράνι της Σλοβενίας (Αγόρια 17-18 ετών και Κορίτσια.16-17 ετών) και τη Λεμεσό της Κύπρου (Αγόρια 15-16 ετών και Κορίτσια. 14-15 ετών)», δήλωσε ο Βαγγέλης Κοζομπόλης, Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης ΚΟΕ.

«Για τους περισσότερους, ήταν η 1η συμμετοχή τους σε αγώνες με την Εθνική ομάδα και μάλιστα σε τέτοια διοργάνωση με πολύ υψηλού επιπέδου συναγωνισμό και τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με μεγάλη επιτυχία!

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε κάθε διοργάνωση συμμετείχαν 16 χώρες, μεταξύ των οποίων ήταν και τέσσερις από τις ισχυρότερες δυνάμεις στο άθλημα της κολύμβησης, ιδιαίτερα στις αναπτυξιακές ηλικίες, όπως είναι η Πολωνία, η Ουκρανία, η Τουρκία και το Ισραήλ και άλλες που διαχρονικά έχουν μεγάλες επιτυχίες στο χώρο, όπως η Λιθουανία, Ελβετία, Ρουμανία, Σλοβενία, Κροατία.

Οι εξαιρετικές επιδόσεις που επιτεύχθηκαν από αρκετούς κολυμβητές-τριες, τα 18 μετάλλια συνολικά (4 χρυσά - 8 ασημένια - 6 χάλκινα) και η 1η θέση στη βαθμολογία των κοριτσιών 14-15 ετών, αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο το υψηλό επίπεδο και την δυναμική της Ελληνικής κολύμβησης, η οποία φαίνεται ότι έχει και παρόν και μέλλον.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη των αποστολών μας, τους αρχηγούς, προπονητές, φυσιοθεραπευτές και ιδιαίτερα στους φερέλπιδες αθλητές -τριες μας για τις επιτυχίες τους, το ήθος και το ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν, τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τα Εθνικά μας χρώματα!», υπογράμμισε ο Κοζομπόλης.