Ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος για το αναπτυξιακό πρόγραμμα επιλέκτων κολυμβητών / τριών της ΚΟΕ

Μετά την Αθήνα (ΟΑΚΑ) συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη (Εθνικό κολυμβητήριο) και την Καβάλα, το Αναπτυξιακό πρόγραμμα επιλέκτων κολυμβητών / τριών της ΚΟΕ, στις ηλικίες Κ13 και Κ14 (Παμπαίδες / Παγκορασίδες).

Ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος για το αναπτυξιακό πρόγραμμα επιλέκτων κολυμβητών / τριών της ΚΟΕ

Στο ΟΑΚΑ συμμετείχαν κολυμβητές / τριες (γενν. 2008 και 2009), από συλλόγους της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Στη Θεσσαλονίκη, αθλητές και αθλήτριες από τις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Κεντροδυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου και στο Δημοτικό κολυμβητήριο Καβάλας από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνολικά, στο πρόγραμμα, έχουν επιλεγεί 147 κολυμβητές / τριες από όλη την Ελλάδα.

Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα της Κ.Ο.Ε. ο Αλέξανδρος Νικολόπουλος, υπεύθυνος Ανάπτυξης και Επιστημονικής Υποστήριξης Κ.Ο.Ε:

«Στην πρώτη συνάντηση έγινε: η καταγραφή των σωματομετρικών χαρακτηριστικών των αθλητών-τριών από εξειδικευμένο προσωπικό, τηρώντας τα ίδια πρωτόκολλα μετρήσεων, καθώς και τεστ για την κρίσιμη κολυμβητική ταχύτητα . Οι παρευρισκόμενοι προπονητές των αθλητών-τριών συμμετείχαν στην διαδικασία των τεστ. Με την συνεργασία του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence) της Α' Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής,( Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.) έχουμε τα αποτελέσματα καθώς και την αξιολόγηση των μετρήσεων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν παιδιά που θεωρούμε ότι είναι φερέλπιδες αθλητές/τριες με σκοπό την παρακολούθηση της κολυμβητικής τους πορείας ώστε να επιτύχουμε την προσθήκη νέων αθλητών-τριών στις προ εθνικές μας ομάδες».