Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Τέταρτη η Πλατανιώτη, ένσταση η ΚΟΕ

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο τεχνικό πρόγραμμα του σόλο καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στη Γλασκώβη.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Τέταρτη η Πλατανιώτη, ένσταση η ΚΟΕ

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να καταταγεί τέταρτη, όπως είχε κάνει και πριν δύο χρόνια στο Λονδίνο, ξεπερνώντας στις λεπτομέρειες την Ισπανίδα Ιρένε Χιμένο.

Πιο συγκεκριμένα, η αθλήτρια του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης συγκέντρωσε 87,5937 βαθμούς έναντι 87,5562β. της Ισπανίδας και πήρε μία εξαιρετικά τιμητική θέση, την καλύτερη ως τώρα για την Ελλάδα στη διοργάνωση (στο κόμπο η εθνική ήταν επίσης τέταρτη, αλλά εκεί δεν συμμετείχε η Ρωσία).

Η ελληνική αποστολή πάντως κατέθεσε ένσταση, υποστηρίζοντας ότι η Πλατανιώτη έπρεπε να είναι στα μετάλλια αφού η ιταλίδα δεν εκτέλεσε μια από τις καθορισμένες ασκήσεις του τεχνικού προγράμματος. Αυτό σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο έπρεπε να επιφέρει ποινή μηδενισμού.

Το χρυσό μετάλλιο και σε αυτό το αγώνισμα κατέληξε σε ρωσικά χέρια, με τη Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο να παίρνει την πρώτη θέση με 93,4816 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η Ουκρανή Γελιζαβέτα Γιάχνο με 91,3517β. και τρίτη Ιταλίδα Λίντα Τσερούτι με 90,1778β. Η Βασιλική Αλεξανδρή, που αγωνίζεται με τα χρώματα της Αυστρίας, πήρε την έκτη θέση.