Χρήστου: «Το λάθος μου ήταν μοιραίο»

«Ήταν μια δύσκολη κούρσα, με ένα λάθος στην εκκίνηση που μου στοίχισε το ρεκόρ μου», δήλωσε ο Απόστολος Χρήστου μετά τον τελικό των 50μ. ύπτιου.

Χρήστου: «Το λάθος μου ήταν μοιραίο»

Ο αθλητής του Ολυμπιακού τερμάτισε στην 7η θέση με χρόνο 25.14, αλλά ο ίδιος ήταν στενοχωρημένος από το λάθος που έκανε στην εκκίνηση και που δεν του επέτρεψε να καταρρίψει το προσωπικό του ρεκόρ (24.88), κάτι που αν το πετύχαινε θα έμπαινε στην πεντάδα, ενώ θα διεκδικούσε και το χάλκινο μετάλλιο (24.64 έκανε ο Ιρλανδός Ράιαν που πήρε την 3η θέση).

«Πέρα από το λάθος «ο αγώνας ήταν πολύ γρήγορος, αλλά μετά το λάθος ουσιαστικά για μένα δεν είχε σημασία. Δεν πειράζει, ό,τι έγινε έγινε, τώρα συνεχίζουμε. Αύριο έχουμε τα 100 ύπτιο και εκεί ο ίδιος στόχος, να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ. Είδα και την κούρσα της Αννας, συγχαρητήρια, ήταν πολύ καλή και της αξίζουν πολλά μπράβο» πρόσθεσε ο Ελληνας πρωταθλητής, στην κούρσα του οποίου ο Ρώσος Κλιμέντ Κολέσνικοφ έκανε μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ (και φυσικά παράλληλα Ευρώπης) κολυμπώντας τα 50 μέτρα σε 24.00, καταρρίπτοντας τα 24.04 του Βρετανού Λίαμ Τάνκοκ που κρατούσε από τις 2 Αυγούστου του 2009 στη Ρώμη.

Από την πλευρά του, ο νέος κάτοχος του Παγκοσμίου ρεκόρ και πρωταθλητής Ευρώπης, είπε: «Είμαι ενθουσιασμένος, αν και να σας πω την αλήθεια δεν σκεφτόμουν το παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά προσπαθούσα να συγκεντρωθώ για να κολυμπήσω όσο πιο γρήγορα μπορούσα».