Στην έβδομη θέση η Δράκου

Η Νόρα Δράκου πήρε την 7η θέση στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο με επίδοση 25.14, με τρομερή σύμπτωση ότι ήταν ο ίδιος χρόνος με την επίδοση του Χρήστου στον τελικό των 50 μέτρων ύπτιο, όπως είχε συμβεί και στους ημιτελικούς των δύο πρωταθλητών μας!

Στην έβδομη θέση η Δράκου

«Ήθελα το ρεκόρ, αλλά ήμουν αρκετά κουρασμένη είναι η αλήθεια. Δεν πρόλαβα να πάρω τις ανάσες μου, καθώς είχε προηγηθεί ο ημιτελικός στα 50 μέτρα ύπτιο. Πήρα αρκετές αναπνοές, ήμουν λίγο σφιγμένη, παρόλαυτα δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένη».

Δεν μπόρεσε να βελτιώσει το ρεκόρ της, αλλά της βγήκε και η κούραση από ένα εξαιρετικό πενηντάρι στα ημιτελικά του υπτίου λίγο πριν τον τελικό, όπου έχασε στο νήμα την είσοδο στον τελικό, παρά ότι έκανε εξαιρετική κούρσα (28.08) βελτιώνοντας τη δική της επίδοση. Αλλά έμεινε 10η ή δεύτερη αναπληρωματική του τελικού.

«Κολύμπησα ένα καλό πενηντάρι ύπτιο, αν και μετά το πρωινό δεν περίμενα ότι θα κολυμπήσω καλά και το απόγευμα. Το πρωί μετά τον προκριματικό ήμουν έξω στο ύπτιο και άρχισα να προετοιμάζομαι πια για τον τελικό του ελεύθερου. Όμως, ως πρώτη αναπληρωματική, μπήκα στη συνέχεια στον ημιτελικό του ύπτιου που ήταν λίγη ώρα πριν τον τελικό στο ελεύθερο. Στιγμιαία σκέφτηκα να το αφήσω, αλλά μετά είπα μέσα μου ότι δεν σου δίνονται κάθε μέρα τέτοιες ευκαιρίες και έτρεξα την κούρσα. Σίγουρα αν δεν είχα το ύπτιο θα είχα τρέξει πιο γρήγορα στον τελικό του ελεύθερου, αλλά δεν μιλάω για μετάλλιο, απλά ίσως θα είχα κάνει το ρεκόρ.

Αυτές είναι επιλογές, αλλά είμαι ευχαριστημένη. Σίγουρα δεν έχω το μετάλλιο που μετράει πολύ, αλλά νομίζω ότι είμαι σταθερή σε ημιτελικούς-τελικούς. Για μένα αν έσπαγα το ρεκόρ μου θα ήταν σαν να είχα πάρει μετάλλιο, όπως έγινε με την Αννα και μπράβο της. Όμως δεν σου έρχονται τα πράγματα πάντα όπως τα θέλεις. Συνεχίζουμε» τόνισε η Νόρα Δράκου, που όπως και η Αννα Ντουντουνάκη κολύμπησαν στον τελικό με την μεγάλη Σουηδέζα Σάρα Σέστρεμ, που έκλεισε τη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με δύο χρυσά μετάλλια (100 πεταλούδα και 50 ελέυθερο).

Μια μέρα που επεφύλασσε ένα ακόμα μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ (εκτός του Ρώσου Κολέσνικοφ) στο οποίο... έπεσε το κολυμβητήριο από τους πανηγυρισμούς των θεατών για τον Βρεταννό Ανταμ Πίτι, που νίκησε με 57.00 τον τελικό στα 100 μέτρα πρόσθιο και έτσι έσπασε το δικό του παγκόσμιο (και ευρωπαϊκό) ρεκόρ από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 (57.13).

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ