Ντουντουνάκη: «Όλη η προσπάθεια γίνεται για ένα λεπτό κάθε τέσσερα χρόνια...»

Η Άννα Ντουντουνάκη μίλησε για την παρουσία της στο χειμερινό πρωτάθλημα κολύμβησης, την προετοιμασία και τον μεγάλο στόχο που είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Ντουντουνάκη: «Όλη η προσπάθεια γίνεται για ένα λεπτό κάθε τέσσερα χρόνια...»

Παρούσα σε όλες τις κορυφαίες διοργανώσεις των τελευταίων ετών, μπαίνει σταδιακά στο πρόγραμμα προπονήσεων και αγώνων για το 2022 που θα την οδηγήσουν μέχρι το 2024. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, άλλωστε, στο Παρίσι, αποτελούν τον στόχο της τριετίας (2021-24), αλλά και οι αγώνες που μεσολαβούν...μόνο αδιάφορη δεν την αφήνουν.

Η πρωταθλήτρια του Παναθηναϊκού δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Ήταν οι πρώτοι μου αγώνες για το 2022. Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, ακολούθησε ένα επίσης απαιτητικό πρόγραμμα αγώνων και βεβαίως προπονήσεων μέχρι τα Χριστούγεννα. Δεν είχα καθόλου το περιθώριο να ξεκουραστώ. Ήταν πολλοί αγώνες μαζεμένοι, το Ευρωπαϊκό, το Παγκόσμιο αργότερα, ανάμεσα και η ISL, μαζεμένα ταξίδια, πολύ απαιτητικό διάστημα. Για πολλούς μήνες συνολικά μέσα στο 2021. Από τα Χριστούγεννα είπα ότι θα ξεκουραστώ, θα αποφορτιστώ, και στην περίπτωση τη δική μας, σημαίνει καμία επαφή με νερό και πισίνα. Τώρα, σταδιακά επιστρέφω. Συμμετείχα στο ΟΠΕΝ, την άλλη εβδομάδα θα βρεθώ στην Αλεξανδρούπολη με το κλιμάκιο της Εθνικής για προετοιμασία. Τον Απρίλιο έχω προγραμματίσει να πάω στο εξωτερικό, σε υψόμετρο. Αγώνες δεν θα κάνω στο εξωτερικό. Θα αφοσιωθώ στην προπόνηση. Επόμενος αγώνας μου θα είναι στο «Ακρόπολις» τον Μάιο πλέον».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο της έχουν μείνει βαθιά χαραγμένοι στο μυαλό. Η Ντουντουνάκη, δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 100 μέτρων πεταλούδας αν και στον ημιτελικό σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ. Τονίζει: «Σίγουρα δεν μπορώ να είμαι αχάριστη, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα. Ξεκίνησε πέρυσι η ολυμπιακή προετοιμασία με δύο στόχους. Ένα μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό και μία οκτάδα στους Ολυμπιακούς. Πέτυχα τον έναν και λίγο παραπάνω, έχασα τον άλλον για λίγο. Έτσι είναι, αυτά έχει η ζωή. Χαίρομαι που τουλάχιστον και στα δύο έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου. Στη προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πιέζεσαι και υποσυνείδητα. Είχα προπονηθεί πολύ καλά και ήθελα αυτό να το «βγάλω» στον αγώνα. Το άγχος βεβαίως είναι καθημερινό. Πιέζεις το εαυτό σου όσο παίρνει να τα δώσεις όλα...Μην ξεχνάμε, πως όλη η προσπάθεια γίνεται για ένα λεπτό κάθε τέσσερα χρόνια. Ο στόχος ήταν η οκτάδα, έφτασα πολύ κοντά. Τώρα, έχουμε το Παρίσι το 2024. Θα πάω βήμα βήμα μέχρι εκεί. Όλες οι αθλήτριες είμαστε πολύ κοντά η μία με την άλλη. Τώρα, θα επιδιώξω να σημειώσω ατομικά ρεκόρ και κάθε χρόνο θέλω να βελτιώνομαι. Το σίγουρο είναι πως σε κάθε αγώνα, δίνω όλο τον εαυτό μου για το καλύτερο αποτέλεσμα».

Οργανωτικά, οι Χειμερινοί Αγώνες ΟΠΕΝ, την ικανοποίησαν απόλυτα: «Φάνηκε πολύ μεγάλη διαφορά-επισημαίνει. Είδαμε και στην πατρίδα μας, κάποια πράγματα που τα βλέπαμε στο εξωτερικό μέχρι τώρα. Οι συνεντεύξεις των νικητών, που τις ακούνε οι θεατές, μετά το αγώνισμα, ο τρόπος εισόδου και η παρουσίαση των αθλητών, ήταν πολύ ωραίες καινοτομίες. Δίνουν πρόσθετο ενδιαφέρον και θέαμα στον κόσμο που έρχεται να μας δει. Είναι πολύ καλά όλα αυτά που κάνει η ΚΟΕ. Μακάρι και στο «Ακρόπολις» να έρθουν να αγωνιστούν αθλητές από το εξωτερικό που θα αποτελέσουν κίνητρο και για τους Έλληνες και θα διεξαχθούν αγώνες υψηλού επιπέδου».