Σίσκος: «Μεγάλη μου αγάπη η Φυσική και τα Μαθηματικά»

Ο Απόστολος Σίσκος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Χειμερινού Πρωταθλήματος Κολύμβησης Βορείου Ελλάδας όλων των Κατηγοριών (Παμπαίδων / Παγκορασίδων, Παίδων / Κορασίδων και Εφήβων / Νεανίδων) που έγινε στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.

Σίσκος: «Μεγάλη μου αγάπη η Φυσική και τα Μαθηματικά»

Ο κολυμβητής του Άρη Θεσσαλονίκης, κατέρριψε το Πανελλήνιο Ρεκόρ Εφήβων με επίδοση 1:59.28 στα 200μ. ύπτιο, ενώ με 2:00.67 στα 200μ. πεταλούδας, έπιασε το όριο συμμετοχής (2:00.85) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων (Οτοπένι, Ρουμανίας).

«Η μεγάλη μου αγάπη είναι η Φυσική και τα Μαθηματικά», δηλώνει ο Απόστολος στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ και συνεχίζει: «Και μακάρι να μπορούσα να τα συνδυάσω, αλλά...μάλλον δεν γίνεται», λέει χαμογελώντας: «Πρέπει να φροντίσω όμως για το επαγγελματικό μου μέλλον».

Το καθημερινό του πρόγραμμα είναι βαρύ, ιδιαιτέρως για ένα παιδί 17 ετών, που η λέξη διασκέδαση μάλλον δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του: «Καθημερινά σηκώνομαι στις 5πμ η ώρα τα χαράματα, παίρνω το πρωϊνό μου, στις 6πμ είμαι στην πισίνα για δυο ώρες προπόνηση. Κατά τις 8πμ επιστρέφω σπίτι, και πηγαίνω σχολείο (Β’ Λυκείου). Στις 2μμ είμαι πάλι σπίτι, θα φάω το μεσημεριανό μου, θα ξεκουραστώ για μισή ώρα, και 4μμ θα κάνω τη δεύτερη προπόνηση μέχρι τις 6μμ. Ακολουθεί μια ώρα γυμναστήριο, 8μμ στο σπίτι, διάβασμα για το σχολείο και το φροντιστήριο και 10μμ στο κρεβάτι».

Από πέντε χρονών είναι στην πισίνα. «Η κολύμβηση είναι το πρώτο άθλημα που με έστειλαν οι γονείς μου. Μου άρεσε πολύ. Περισσότερο το ύπτιο και το ελεύθερο, αλλά οι προπονητές μου έλεγαν ότι έχω ιδανικό σώμα για το ύπτιο». Αθλητής του Άρη: «Εκεί είναι οι δυο προπονητές μου , ο κ.Αναστάσιος Παπαδόπουλος και ο κ.Δημήτρης Μυλώσης. Με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στην εξέλιξη μου και τους ευχαριστώ πολύ».

Μοναχοπαίδι, ο πατέρας του λόγω επαγγελματικών ασχολιών, κάνει καθημερινά το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Σέρρες: «Κανένας από τους δυο γονείς μου δεν είχε σχέση με την κολύμβηση. Εγώ...τους ξέφυγα»....

Ο αθλητής που του αρέσει περισσότερο είναι ο Ρώσος Εβγένι Ριλόφ και ο μεγάλος στόχος της χρονιάς, η διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων: «Αυτή τη στιγμή έχω τον καλύτερο χρόνο στην Ευρώπη στην κατηγορία μου στα 200μ. ύπτιο. Συνεχίζω τη δουλειά μου και τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει με τους προπονητές μου, επόμενος αγώνας είναι το όπεν στην Αθήνα, 100 και 200μ. ύπτιο. Δεν το κρύβω πως ο στόχος μου είναι να ανέβω στο βάθρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Και ο μεγάλος στόχος της καριέρας του; «Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες».