Κοζομπόλης: «Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη διαρκή και αμέριστη στήριξη των γονέων»

Ο τεχνικός διευθυντής κολύμβησης στην ΚΟΕ, Βαγγέλης Κοζομπόλης μίλησε για το πανελλήνιο πρωτάθλημα κατηγοριών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. 

Κοζομπόλης: «Τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη διαρκή και αμέριστη στήριξη των γονέων»

Κολυμβητική πανδαισία το τριήμερο που πέρασε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την διεξαγωγή των Χειμερινών πρωταθλημάτων Κατηγοριών Νότου και Βορρά.

Στην Αθήνα, για τα σωματεία του Νότου, οι αγώνες διεξήχθησαν στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ,και αφορούσαν τις Κατηγορίες Παίδων / Κορασίδων και Εφήβων / Νεανίδων.

Στη Θεσσαλονίκη, για τα σωματεία του Βορρά, οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, για όλες τις Κατηγορίες (Παμπαίδων / Παγκορασίδων, Παίδων / Κορασίδων και Εφήβων / Νεανίδων).

Απόλυτα ικανοποιημένος έμεινε ο Τεχνικός Διευθυντής Κολύμβησης Κ.Ο.Ε, Ευάγγελος Κοζομπόλης, που δήλωσε σχετικά στην Ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

«Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Χειμερινά πρωταθλήματα κολύμβησης Βορείου και Νοτίου Ελλάδας στις αναπτυξιακές κατηγορίες Κ13, Κ14, Κ15/16 και Κ17/18. Το πολύ μεγάλο πλήθος συμμετοχών, οι πολλές συναρπαστικές κούρσες και σπουδαίες επιδόσεις, η επίτευξη νέων πανελλήνιων ρεκόρ αλλά και ορίων συμμετοχής σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, συνθέτουν μια εξαιρετική αγωνιστική εικόνα, η οποία μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Πολλά συγχαρητήρια στους απόλυτους πρωταγωνιστές που είναι οι αθλητές, καθώς και στους προπονητές τους, οι οποίοι είναι οι αρχιτέκτονες των επιτυχιών.

Βέβαια, τίποτα από τα παραπάνω, δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη διαρκή και αμέριστη στήριξη των γονέων, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια εθελοντών και αθλητικών σωματείων, τους οποίους ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά τους.

Το τελευταίο διάστημα, γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να αναβαθμιστούν οι αγωνιστικές κολυμβητικές διοργανώσεις, αφενός για να δημιουργηθούν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις που θα προάγουν την επίτευξη καλών επιδόσεων, αφετέρου για να γίνουν πιο ελκυστικές και ευχάριστες για τους συμμετέχοντες και το φίλαθλο κοινό.

Εκτιμώ ότι η είσοδος νέων στοιχείων στον τρόπο διεξαγωγής των αγώνων, κάποιες αλλαγές και παρεμβάσεις στον σχεδιασμό τους, κρίνονται εκ του αποτελέσματος ως επιτυχείς, αν αναλογιστούμε το πολύ μεγάλο πλήθος συμμετοχών, τα εξαιρετικά αγωνιστικά αποτελέσματα και τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες λόγω πανδημίας. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μπροστά μας και πολλά στοιχεία που χρειάζονται βελτίωση, προκειμένου να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα σε οργανωτικό επίπεδο.

Με καλή διάθεση, αμοιβαία εμπιστοσύνη και πνεύμα συνεργασίας που φαίνεται ότι υπάρχουν στην Ελληνική κολυμβητική κοινότητα, όλα είναι εφικτά!».