Κυριάκος Γιαννόπουλος: Νέος αντιπρόεδρος της LEN με ποσοστό 97%, επί των ψηφισάντων!

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος αναδείχθηκε νέος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κολυμβητικής Συνομοσπονδίας (LEN) συγκεντρώνοντας το 97% περίπου των προτιμήσεων όσων ψήφισαν!

Κυριάκος Γιαννόπουλος: Νέος αντιπρόεδρος της LEN με ποσοστό 97%, επί των ψηφισάντων!

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, είναι πλέον ο νέος αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας (LEN) κα μάλιστα κοινής αποδοχής, όπως μαρτυρά το ποσοστό που συγκέντρωσε και προσεγγίζει το 97%!

Με πανηγυρικό τρόπο, ο παλαίμαχος πολίστας και ισχυρός ανήρ της ΚΟΕ εξελέγη στις σημερινές εκλογές του έκτακτου Κογκρέσου της που έγινε στη Φρανκφούρτη.

Επί συνόλου 94 ψηφισάντων, έλαβε 90 ψήφους και ποσοστό 96,77%, τις περισσότερες από όλους τους συνυποψήφιους του (7 συνολικά), από τους οποίους άλλοι τέσσερις (4) εκλέχθηκαν στις 5 θέσεις των Αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, μετείχε στο Κίνημα Europe 4All-Aquatics, με επικεφαλής τον Πορτογάλο Aντόνιο Ζοσέ Ντα Σίλβα , που διαδέχεται στην Προεδρία της LEN, τον Ιταλό Πάολο Μπαρέλι.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, εκλέχθηκε επίσης εκπρόσωπος της LEN στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FINA).

Στο έκτακτο Κογκρέσσο της LEN, μετείχαν οι 47 από τις 52 χώρες - μέλη της και η Ελλάδα, εκπροσωπήθηκε με τον Πρόεδρο της ΚΟΕ Κυριάκο Γιαννόπουλο, και το Γενικό της Γραμματέα, Στέφανο Αυγουλέα.

Ο Κυριάκος Γιαννόπουλος, αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, η εκλογή μου στη θέση του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (LEN), στις σημερινές εκλογές της που έγιναν στην Φρανκφούρτη.

Μέσα από τις αρμοδιότητες και το ρόλο μου στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ευελπιστώ να εδραιώσω ακόμη περισσότερο τη θέση της Ελλάδας στον διεθνή χώρο των Αθλημάτων μας και φυσικά να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, στη νέα εποχή που διαμορφώνεται στη LEN».