Κοζομπόλης: «Η προοπτική περαιτέρω εξέλιξης της Ελληνικής κολύμβησης είναι εξαιρετική»

Ο Βαγγέλης Κοζομπόλης, ο τεχνικός διευθυντής της ΚΟΕ στην κολύμβηση, μίλησε για την εξαιρετική παρουσία της εθνικής ομάδας στο Καζάν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας.

Κοζομπόλης: «Η προοπτική περαιτέρω εξέλιξης της Ελληνικής κολύμβησης είναι εξαιρετική»

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη συνολική εμφάνιση των κολυμβητών μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που ολοκληρώθηκε στο Καζάν, εξέφρασε με τις δηλώσεις του ο Βαγγέλης Κοζομπόλης, Τεχνικός Διεθυντής Κολύμβησης στην ΚΟΕ.


«Η Ελληνική κολύμβηση έδωσε βροντερό το "παρών" στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης σε πισίνα 25μ.
Οι κολυμβητές-τριες της Εθνικής μας ομάδας πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση, ίσως την καλύτερη στην ιστορία της Ελληνικής κολύμβησης από πλευράς απόδοσης σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση!
Σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συμμετείχαν, 4 κολυμβητές και 2 κολυμβήτριες (6 συνολικά) με τα ακόλουθα επιτεύγματα:

3 κολυμβητές-τριες μας κατέκτησαν 5 μετάλλια (1 χρυσά, 2 αργυρά, 2 χάλκινα)
4 κολυμβητές-τριες μας είχαν 8 συνολικά συμμετοχές σε τελικούς και
6 κολυμβητές-τριες μας συμμετείχαν σε 15 συνολικά ημιτελικούς ή κατετάγησαν εντός 16αδας
5 από τους 6 κολυμβητές-τριες μας, στα 11 από τα 17 ατομικά αγωνίσματα που συμμετείχαν πέτυχαν νέα πανελλήνια επίδοση και ένα ακόμα σε ομαδικό αγώνισμα! (συνολικά 17 νέα πανελλήνια ρεκόρ!)
Στα 15 από τα 17 ατομικά αγωνίσματα που συμμετείχαν, πέτυχαν νέα ατομική επίδοση!
8η θέση στον πίνακα των μεταλλίων
8η θέση στην επιμέρους βαθμολογία των Ανδρών

Τα παραπάνω επιτεύγματα, είναι εντυπωσιακά και επιβεβαιώνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο το υψηλό επίπεδο της Ελληνικής κολύμβησης και τις τεράστιες δυνατότητες των πρωταθλητών-τριων μας. Μόνο λόγια θαυμασμού θα μπορούσε κανείς να εκφράσει για τους Ανδρέα Βαζαίο, Άννα Ντουντουνάκη και Απόστολο Χρήστου που συνεχίζουν να διαπρέπουν και να γράφουν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Ευρωπαϊκής κολύμβησης!

Όμως ιδιαίτερης μνείας και πολλών συγχαρητηρίων αξίζει και η εκπληκτική εμφάνιση του Γιωργου Σπανουδάκη, του Δημήτρη Μάρκου και της Μαρίλειας Δρασιδου. Στην πρώτη τους παρουσία σε τόσο μεγάλη διοργάνωση σε πισίνα 25μ., είχαν φανταστική απόδοση, επιτυγχάνοντας πλήθος πανελληνίων ρεκόρ και ατομικών επιδόσεων, που συνδυάστηκαν με σπουδαίες διακρίσεις (συμμετοχές σε πολλούς ημιτελικούς και τελικό).

Θερμά συγχαρητήρια και στους προπονητές τους φυσικά, τους αρχιτέκτονες αυτών των επιτυχιών!

Η προοπτική περαιτέρω εξέλιξης της Ελληνικής κολύμβησης είναι εξαιρετική! Ναι μεν υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά όλα μπορούν να ξεπεραστούν με θετική σκέψη και οργανωμένη & συστηματική προσπάθεια. Το ταλέντο των αθλητών-τριών μας και οι σπουδαίες ικανότητες των Ελλήνων προπονητών είναι δεδομένες. Με πίστη, ενότητα, συνεργασία και τη στήριξη της Κ.Ο.Ε. και της Πολιτείας, οι πρωταθλητές μας, όλο και συχνότερα θα χαρίζουν στιγμές χαράς και Εθνικής υπερηφάνειας σε όλους τους Έλληνες, που τόσο τις έχουμε ανάγκη σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε».