Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Προκρίθηκε στον τελικό η Ντουντουνάκη, πανελλήνιο ρεκόρ ο Μάρκος

Η Άννα Ντουντουνάκη πέτυχε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό των 100 μ. πεταλούδα.

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης: Προκρίθηκε στον τελικό η Ντουντουνάκη, πανελλήνιο ρεκόρ ο Μάρκος

Η ελληνική κολύμβηση είχε την τιμητική της το απόγευμα της Παρασκευής (5/11) στο Καζάν, στο πλαίσιο του απογευματινού προγράμματος της τέταρτης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης 25άρας πισίνας. Μετά το χρυσό μετάλλιο του Ανδρέα Βαζαίου στον τελικό των 200 μ. Μικτής Ατομικής και το χάλκινο με ρεκόρ του Απόστολου Χρήστου στον τελικό των 100 μ. ύπτιο, στους ημιτελικούς που ακολούθησαν, η Άννα Ντουντουνάκη πέτυχε πανηγυρική πρόκριση στον τελικό των 100 μ. πεταλούδα και ο Δημήτρης Μάρκος, μπορεί να μην μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό των 200 μ. ελεύθερο, αλλά σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην 50άρα ήταν εντυπωσιακή τα ημιτελικά στα 100 μ. πεταλούδας σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση από όλες. Άγγιξε το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (που είναι 56.44) και με 56.49 (πρώτη στην πρώτη ημιτελική σειρά) πήρε το εισιτήριο για τον αυριανό τελικό (Σάββατο 6/11 στις 18:43) ως η ταχύτερη όλων. Με τη δεύτερη επίδοση, μάλιστα, πέρασε η Σουηδή Σάρα Σέστρεμ με 56.54 (πρώτη στη δεύτερη ημιτελική σειρά).

Ο Δημήτρης Μάρκος τερμάτισε σε 1:45.06 και πήρε την 7η θέση στην δεύτερη ημιτελική σειρά των 200 μ. ελεύθερο και με την 13η θέση της συνολικής κατάταξης έμεινε εκτός του αυριανού τελικού, αλλά βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (1:45.60) που κατείχε από το πρωί στον προκριματικό. Ο Νταβίντ Ποποβίτσι (Ρουμανία) ήταν ο ταχύτερος όλων με 1:43.08.