Τεχνική κολύμβηση: Εκλογή Ελλήνων στην παγκόσμια ομοσπονδία

Οι Ηλίας και Αλέξανδρος Ξιάρχος εξελέγησαν αναλαμβάνοντας σημαίνουσες θέσεις στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τεχνικής Κολύμβησης, κατά τις διαδικασίες της γενικής συνέλευσης της CMAS που έλαβε χώρα στην Αίγυπτο.

Τεχνική κολύμβηση: Εκλογή Ελλήνων στην παγκόσμια ομοσπονδία

Αναβαθμισμένο ρόλο στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τεχνικής Κολύμβησης (CMAS) απέκτησε η Ελλάδα μετά την τελευταία γενική συνέλευσή της, που πραγματοποιήθηκε στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου.

Η χώρα μας εκπροσωπήθηκε από τον γενικό γραμματέα του διοικητικού συμβουλίου της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Στέφανο Αυγουλέα, το μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας Ηλία Ξιάρχο και τον προπονητή τεχνικής κολύμβησης Αλέξανδρο Ξιάρχο.

Κατά τις διαδικασίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων της CMAS, ο Η. Ξιάρχος εξελέγη ταμίας του ΔΣ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της, ενώ ο Α. Ξιάρχος πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Τεχνικής Κολύμβησης.

Πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας επανεξελέγη η Άνα Αρζάνοβα, με την οποία ο Σ. Αυγουλέας είχε εποικοδομητική συνάντηση, στο πλαίσιο της περαιτέρω συνεργασίας της ΚΟΕ με την CMAS.