Κολύμβηση: Αναβαθμίζονται οι Δωδεκανησιακοί Αγώνες

Στην αναβάθμιση των Δωδεκανησιακών Αγώνων κολύμβησης συμφώνησαν να προχωρήσουν από κοινού η ΚΟΕ και ο δήμος Καλύμνου προκειμένου να διαδοθεί το άθλημα στη συγκεκριμένη ακριτική περιοχή της ελληνικής περιφέρειας.

Κολύμβηση: Αναβαθμίζονται οι Δωδεκανησιακοί Αγώνες

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν στο κολυμβητήριο της Καλύμνου οι Δωδεκανησιακοί Αγώνες κολύμβησης με τη συνδιοργάνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, του δήμου Καλύμνου και του Ναυταθλητικού Ομίλου Καλύμνου Πρωτέας.

Στους εν λόγω αγώνες συμμετείχαν 142 κολυμβητές και κολυμβήτριες από 7 σωματεία.

Πριν από τους αγώνες πραγματοποιήθηκε και σχολή κριτών - χρονομετρών κολύμβησης.

Στις επαφές του γενικού γραμματέα της ΚΟΕ, Στέφανου Αυγουλέα, με τον δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη, που έγιναν στο περιθώριο των αγώνων, συμφωνήθηκε η συγκεκριμένη διοργάνωση να διεξάγεται από την επόμενη σεζόν υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας και με τη συνδιοργάνωση της ΚΟΕ και του δήμου Καλύμνου. Παράλληλα αποφασίστηκε, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των αγώνων, να τελούνται την ίδια ημερομηνία με τον διεθνή αναγνωρισμένο διάπλου Καλύμνου - Τελένδου, ώστε η όλη διοργάνωση να αποτελεί μια γιορτή του αθλήματος.

«Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη, με τους συγκεκριμένους αγώνες να αναβαθμίζονται σημαντικά για να συμβάλουν και στην προώθηση του αθλήματος της κολύμβησης στη ευαίσθητη αυτή περιοχή της ελληνικής περιφέρειας. Ευχαριστούμε τον δήμο και ιδιαίτερα τον κύριο δήμαρχο για την άψογη συνεργασία», δήλωσε ο Αυγουλέας.

Θα γίνουν εξάλλου προσπάθειες για να ενταχθεί το κολυμβητήριο Καλύμνου σε κάποιο πρόγραμμα που να εγγυάται την επέκταση της λειτουργίας του σε ετήσια βάση.