Ολυμπιακός: Η παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης κατηγοριών

Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση για την παρουσία της ομάδας στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης κατηγοριών.

 Ολυμπιακός: Η παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης κατηγοριών

Αναλυτικά:

«Η παρουσία της Ακαδημίας Κολύμβησης του Ολυμπιακού στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κατηγοριών (Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων, Παμπαίδων-Παγκορασίδων Α’ & Β’), ολοκληρώθηκε. Ο Ολυμπιακός έλαβε μέρος στους αγώνες με συνολικά 31 αθλητές και αθλήτριες οι οποίοι πραγματοποίησαν καλές εμφανίσεις.

Έλαμψαν Σοφικίτης, Καραντώνης

Ο Βασίλης Σοφικίτης και ο Νάσος Καραντώνης έλαμψαν με την παρουσία τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενώ εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποίησαν ο Χαράλαμπος Δρόσος και η Ανδρομάχη Τασάκου.

Ο Βασίλης Σοφικίτης έδωσε συνέχεια στην εξαιρετική σεζόν που διανύει, κατακτώντας δυο χρυσά μετάλλια στα 100μ. και στα 200μ. πρόσθιο, ενώ το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στους Έφηβους και ο Χαράλαμπος Δρόσος στα 50μ. πρόσθιο.

Στους Παίδες ο Νάσος Καραντώνης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο, το χάλκινο στα 400μ. ελεύθερο και τερμάτισε 4ος στα 100μ. ελεύθερο.

Τέλος στις Νεάνιδες ο Ανδρομάχη Τασάκου, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. πρόσθιο, το χάλκινο στα 100μ. πρόσθιο και τερμάτισε 4η στα 200μ. πρόσθιο.

Η αποστολή του Ολυμπιακού που έλαβε μέρος στους αγώνες:

Έφηβοι : Κυριάκου Κυριάκος, Μπάρμπας Δημήτριος, Σοφικίτης Βασίλης, Δρόσος Χαράλαμπος, Παπανικολάου Χαράλαμπος, Καψοκόλης Παναγιώτης, Χριστοδούλου Μάριος, Σκάγκος Μιχαήλ, Παλαιολόγος Δημήτριος, Πιτσάκης-Μαχαίρας Εμμανουήλ, Καφφάτος Δημήτρης, Αφουξενίδης Άγγελος, Λεοντίου Ιάσονας.

Νεάνιδες : Τασάκου Ανδρομάχη, Χαλκίδου Λυδία.

Παίδες : Καραντώνης Αθανάσιος, Λάγκωνας Σταμάτιος, Κούτρας Αργύριος, Τσαβάρης Μιχαήλ.

Κορασίδες : Πάκου Μαρίνα, Χαροκόπου Στυλιανή, Κανόγκα Καλλιόπη, Αντωνίου Φοίβη.

Παμπαίδες Β’ : Κάτρης Ιάκωβος, Λίκα Ορέστης

Παγκορασίδες Β’ : Στραβοκέφαλου Σταυρούλα, Κούτρου Μαρία, Κραβαρίτη Μυρσίνη, Σαρμπάνη Αρμελίνα, Κόντου Αρετή, Παναγοπούλου Σταματούλα.

Σοφικίτης: «Ήταν μια δύσκολη και όμορφη σεζόν»

Ο Βασίλης Σοφικίτης δήλωσε στο olympiacossfp.gr τα εξής: «Πρώτα από όλα θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, στην ομάδα μου, τον Ολυμπιακό για όλη τη στήριξη που μου έδωσε αυτή τη χρονιά. Ήταν μια πολύ δύσκολη αλλά και όμορφη σεζόν καθώς ξεκινήσαμε το Δεκέμβρη μετά από δύσκολη περίοδο με την πανδημία. Καταφέραμε με τον προπονητή μου να δουλέψουμε σκληρά και να πετύχουμε τρεις πολύ καλές κούρσες στο «Ακρόπολις» καθώς και στην ΟΠΕΝ που είχαμε τις δυο σημαντικές επιδόσεις στα 400μ. μικτή και στα 200μ πρόσθιο. Βασικός στόχος αυτής της χρονιάς ήταν το Πανευρωπαϊκό όπου δεν έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος δεδομένων των συνθηκών και η συνέχεια ήταν το πανελλήνιο πρωτάθλημα που είχαμε τις δυο χρυσές επιτυχίες στα ατομικά μου αγωνίσματα. Ήταν μια χρονιά πολύ ενθαρρυντική η οποία μας ανοίγει το δρόμο για να συνεχίσουμε για ένα καλύτερο μέλλον».