Νίκος Κραουνάκης: «Ήμασταν άτυχοι γιατί βρεθήκαμε μέσα στην κορύφωση του καύσωνα»

Μέσα στο Σαββατοκύριακο διεξήχθησαν οι ημερίδες επιδόσεων στην κολύμβηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της περιφέρειας με τον καύσωνα φυσικά να αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα.

Νίκος Κραουνάκης: «Ήμασταν άτυχοι γιατί βρεθήκαμε μέσα στην κορύφωση του καύσωνα»

Στην Αθήνα οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στα κολυμβητήρια του Αιγάλεω και του Περιστερίου. Την Κυριακή (27/6) παραβρέθηκε στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις ο τεχνικός σύμβουλος της κολυμβητικής ομοσπονδίας κύριος Νίκος Κραουνάκης.

«Επιτεύχθηκε η πλήρης επανεκκίνηση του χώρου, τόσο σε προπονητικό όσο και σε αγωνιστικό ρυθμό. Είμαι βέβαιος ότι ακολουθώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα τις επόμενες ημέρες όλα θα διεξαχθούν πετυχημένα στα πανελλήνια πρωταθλήματα κατηγοριών που ακολουθούν από 14 έως 19 Ιουλίου στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Ο καιρός ήταν ένα σοβαρό πρόβλημα. Ήμασταν άτυχοι γιατί βρεθήκαμε μέσα στην κορύφωση του καύσωνα. Ευχή όλων μας είναι να ολοκληρωθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα και να ξεκινήσουμε χωρίς προβλήματα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Όχι άλλα πισωγυρίσματα στον χώρο», τόνισε ο Κραουνάκης.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση στους πρωταγωνιστές του αθλήματος. Ο ομοσπονδιακός Τάσος Παπαδόπουλος, μιλώντας στην επίσημη σελίδα της ΚΟΕ, υποστηρίζει ότι η κλασική κολύμβηση διατήρησε όλα τα παιδιά στις τάξεις της, παρά τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν τα απαγορευτικά μέτρα της πανδημίας.

«Είχαμε μεγάλη συμμετοχή στις ημερίδες. Μετά από διαδοχικούς αγώνες τους τελευταίους τρεις μήνες οι κολυμβητές και κολυμβήτριες δείχνουν ότι είναι έτοιμος ο χώρος για τα πανελλήνια πρωταθλήματα που θα ακολουθήσουν τον Ιούλιο. Σπουδαίο γεγονός αποτελεί η ή διατήρηση όλων των παιδιών. Τα σωματεία δεν έχασαν αθλητές. Οι γονείς έστειλαν τα παιδιά τους ξανά στο κολυμβητήριο», υποστήριξε.