Πάει στο Τόκιο ο Κυνηγάκης! - «Ελπίζω να κάνω τους Έλληνες να κλάψουν, όπως ο Γιαννιώτης!»

Σπουδαία επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση από τον Άλκη Κυνηγάκη, ο οποίος πήρε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στον μαραθώνιο! Τι δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής και ο προπονητής του Βαγγέλης Κοζομπόλης.

Πάει στο Τόκιο ο Κυνηγάκης! - «Ελπίζω να κάνω τους Έλληνες να κλάψουν, όπως ο Γιαννιώτης!»

Νέα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και τον αθλητισμό της χώρας. Ο Άλκης Κυνηγάκης εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσα από την προολυμπιακή κούρσα μαραθώνιος κολύμβησης που έγινε την Κυριακή στην πόλη Σετούμπαλ της Πορτογαλίας.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την δεύτερη θέση και θα δώσει το «παρών» στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Ο χρόνος του Άλκη Κυνηγάκη ήταν 2 ώρες, 2 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. Στην ίδια κούρσα εγκατέλειψε ο Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα αντιπάλου μέσα στο νερό.

Στις 15 Αυγούστου του 2016 ο Σπύρος Γιαννιώτης με μια συγκινητική κούρσα κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο, και ο Άλκης Κυνηγάκης δηλώνει σχετικά: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τέλος αυτής της κούρσας. Όλο το καράβι σηκώθηκε όρθιο κλαίγοντας και χειροκροτώντας το Σπύρο Γιαννιώτη».

Και συνέχισε: «Μακάρι να κάνω τους Έλληνες να σηκωθούν ξανά στο πόδι και να κλαίνε από συγκίνηση. Προς το παρόν κλαίω εγώ από συγκίνηση. Έκανα σήμερα το όνειρο μου πραγματικότητα και θα βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Ελπίζω να ακολουθήσω πιστά τα βήματα του Σπύρου Γιαννιώτη».

Ο προπονητής του Άλκη, ο Βαγγέλης Κοζομπόλης, μιλώντας στην ιστοσελίδα σελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το σημερινό αποτέλεσμα. Ο Άλκης έχει θέσει ως στόχο την διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, αλλά για να πετύχει αυτό το πράγμα έπρεπε πρώτα να προκριθεί. Τα κατάφερε σήμερα και απέδειξε ότι είναι ικανός να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην συγκεκριμένη κούρσα στους αγώνες του Τόκιο».