Μίτινγκ κολύμβησης «Ακρόπολις»: Έλαμψε η Ρακοπούλου

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ από την 13χρονη Αντωνία Ρακοπούλου στο μίτινγκ κολύμβησης «Ακρόπολις». Στα 400μ. ελεύθερο με επίδοση 4.27.90.

Μίτινγκ κολύμβησης «Ακρόπολις»: Έλαμψε η Ρακοπούλου

Η 13χρονη Αντωνία Ρακοπούλου ήταν πρωταγωνίστρια στο μίτινγκ «Ακρόπολις» που ολοκληρώνεται την Κυριακή (30/5) στο ΟΑΚΑ. Η κολυμβήτρια του Κολεγίου «ΝΤΕΡΗ» πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ παγκορασίδων Β’ στα 400 ελεύθερο με 4.27.90 (4.29.61 ήταν το ρεκόρ της Αλεξάνδρας Μανιού από το 2005).

Ο προπονητής της, ο Δημήτρης Παπαχαριζάνου μίλησε για την αθλήτριά του και χαρακτήρισε αναμενόμενη την επίδοση. Ζήτησε από την Αντωνία να παραμείνει συγκεντρωμένη και να προσπαθήσει πολύ στην συνέχεια της καριέρας της.

«Η Αντωνία είναι μια αθλήτρια που βρίσκεται μαζί μας τα τελευταία 3 χρόνια και από την πρώτη στιγμή φαινόταν ότι έχει τις δυνατότητες να διαγράψει μια πολύ καλή πορεία στην αγωνιστική κολύμβηση.

Οι επιδόσεις της ήταν κάτι που περιμέναμε. Αν συνεχίσει να δείχνει το πρόσωπο στο οποίο μας έχει συνηθίσει θα δούμε ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον, ωστόσο επειδή μιλάμε για μια αθλήτρια μόλις 13 ετών αυτό που προέχει είναι να παραμείνει προσγειωμένη και να συνεχίσει να κυνηγάει τους στόχους της όπως κάνει μέχρι σήμερα», είπε στην ΚΟΕ.

Ο τραυματισμός του Κωνσταντίνου Εγγλεζάκη δεν επέτρεψε στην ομάδα 4Χ200 ελεύθερο να διεκδικήσει έναν χρόνο που θα την οδηγούσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (η ομάδα δεν κατέβηκε στην κούρσα).

Την Κυριακή (30/5), ξεχωρίζει η προσπάθεια που θα καταβάλει η ομάδα σκυταλοδρομίας στα 4Χ100 μικτής ομαδικής mixed (δυο άνδρες-δυο γυναίκες) προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόκριση για το Τόκιο.

Αναφερόμενος στους αγώνες ο τεχνικός σύμβουλος της ΚΟΕ Νίκος Κραουνάκης υποστήριξε:

«Μετά την εξαιρετική προσπάθεια της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης στόχος του Ακρόπολις μίτινγκ είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε κολυμβητές και κολυμβήτριες να πιάσουν τα όρια για τη συμμετοχή τους στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Μακάρι η χθεσινή προσπάθεια στην σκυταλοδρομία (4Χ100 μικτή) να έχει ευτυχές αποτέλεσμα και η ομάδα να προκριθεί. Τον ίδιο στόχο έχουμε αύριο με την σκυτάλη 4Χ100 μικτής mixed».