Κολύμβηση: Καλές εμφανίσεις των Ελλήνων στην πρώτη ημέρα του διεθνούς μίτινγκ Στοκχόλμης

Καλές επιδόσεις και προκρίσεις σε τρεις τελικούς πέτυχαν οι Έλληνες κολυμβητές που συμμετείχαν στα αγωνίσματα της πρώτης ημέρας του διεθνούς μίτινγκ της Στοκχόλμης.

Κολύμβηση: Καλές εμφανίσεις των Ελλήνων στην πρώτη ημέρα του διεθνούς μίτινγκ Στοκχόλμης

Με τη συμμετοχή πέντε Ελλήνων κολυμβητών και κολυμβητριών ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης (8/4) το διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ «Swim Open» της Στοκχόλμης.

Στη διοργάνωση της σουηδικής πρωτεύουσας, υπό το βλέμμα του προπονητή Τάσου Καράμπελα που συνοδεύει την αποστολή, μετέχουν οι Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ, Γιώργος Σπανουδάκης, Αστέριος Δαλδογιάννης και η Άννα Ντουντουνάκη.

Οι εμφανίσεις των πρωταθλητών μας στα προκριματικά αγωνίσματα της πρώτης ημέρας μπορούν να χαρακτηριστούν απολύτως ικανοποιητικές.

Συγκεκριμένα ο Γκολομέεβ, πραγματοποιώντας την πρώτη κούρσα του για το 2021, πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση στα 50 μέτρα πεταλούδα με χρόνο 23.83. Προκρίθηκε έτσι στον απογευματινό τελικό, όπου πέρασε στο ίδιο αγώνισμα και ο Βαζαίος, ο οποίος κατετάγη πέμπτος με 24.09, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ, Ωστόσο δεν θα μετάσχει στον τελικό, αφού έκανε διαγραφή.

Στον τελικό των 50 μέτρων πεταλούδα των γυναικών θα λάβει μέρος και η Ντουντουνάκη που με 26.58 πήρε την έβδομη θέση στα πρωινά προκριματικά.

Ο Δαλδογιάννης βούτηξε στα προκριματικά των 400 μέτρων ελεύθερο, όπου σημείωσε τη δέκατη επίδοση με 3.59.10. Το απόγευμα όμως θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό, αφού δύο αθλητές έκαναν διαγραφή και αποχώρησαν.

Τέλος, ο Σπανουδάκης θα κολυμπήσει το ερχόμενο Σάββατο (10/4) στα 100 μέτρα ύπτιο και την Κυριακή (11/4) στα 200 μέτρα μικτή ατομική.