Λευτέρης Μήτρακας: «Επιτέλους προπονήσεις, περιμένουμε τώρα το επόμενο βήμα»

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους κολυμβητές άνω των 15 ετών σε όλη την Ελλάδα, με τον τεχνικό του ΝΟ Πατρών Λευτέρη Μήτρακα να περιμένει το επόμενο βήμα.   

Λευτέρης Μήτρακας: «Επιτέλους προπονήσεις, περιμένουμε τώρα το επόμενο βήμα»

Ο προπονητής της αγωνιστικής και προ αγωνιστικής ομάδας κολύμβησης του ΝΟΠ, Λευτέρης Μήτρακας μίλησε για τα νέα δεδομένα:

«Επιτέλους είναι πολύ σημαντικό βήμα που επιστρέφουμε στις πισίνες και ευτυχώς δεν μείναμε πολλές μέρες εκτός μετά το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας που προσωπικά το θεωρώ αδικαιολόγητο.

Μέσα από τα rapid test που γίνονται γενικότερα στον αθλητισμό, βλέπουμε ότι οι αθλητές τηρούν κατά γράμμα τα πρωτόκολλα όχι μόνο την Πάτρα αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Ευτυχώς κινητοποιήθηκαν πολλοί φορείς, προπονητές και πολλοί ακόμα και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε προπονήσεις ώστε να βρεθούμε στο φυσικό μας χώρο, ενώ ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που υπήρξε λουκέτο στο ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οι αθλητές του ΝΟΠ έχουν κολυμπήσει μόνο 2 μήνες τη φετινή σεζόν και αυτό που θέλουμε αυτήν τη στιγμή είναι να κολυμπήσουμε και να βρούμε σιγά-σιγά ρυθμό. Σε καμία περίπτωση δεν ισοφαρίζεται το τόσο μεγάλο διάστημα αποχής.

Πλέον περιμένουμε το επόμενο βήμα που είναι η διοργάνωση των αγώνων, έστω μέσα στο καλοκαίρι για να μην υπάρξει μια σεζόν χωρίς καθόλου αγωνιστική δράση αφού αυτό θα είναι πολύ άσχημο.

Πιστεύω πως σύντομα θα δοθεί το πράσινο φως ώστε να μπορούν να κολυμπήσουν και τα μικρότερης ηλικίας παιδιά που αποτελούν το αύριο της ελληνικής κολύμβησης»