ΝΟ Καβάλας: «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα»

Ο ΝΟ Καβάλας εξέδωσε ανακοίνωση για την απόφαση της πολιτείας να κλείσουν οι πισίνες και σε περιοχές που δεν είχαν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου.

ΝΟ Καβάλας: «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΝΟ Καβάλας:

«Δυστυχώς για τους αθλητές της επαρχίας δεν υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια η έννοια της «ίσης μεταχείρισης».

ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η ανακοίνωση από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας για την νέα αναστολή και την οριζόντια εφαρμογή των μέτρων για τον αθλητισμό σε όλη τη χώρα.

Πριν 10 ημέρες δώσατε την ευκαιρία στους αθλητές άνω των 15 ετών να επιστρέψουν στις πισίνες σε εκείνες τις περιοχές που δεν ήταν «ΚΟΚΚΙΝΕΣ» από την πανδημία και ενώ τηρούσανε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (που καλώς μας είχατε υποδείξει) και οι γονείς αυτών των αθλητών επιβαρύνθηκαν το εβδομαδιαίο κόστος από τα τεστ covid, ξαφνικά σήμερα με μια ανακοίνωση κλείσατε και τα κολυμβητήρια που ήταν ανοιχτά για λόγους «ίσης μεταχείρισης» όπως αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας.

Δυστυχώς για τους αθλητές της επαρχίας δεν υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια η έννοια της «ίσης μεταχείρισης. Ξεχνάτε πολύ γρήγορα πόσες ευκαιρίες δεν δίνονται στους αθλητές που ζουν και αθλούνται εκτός Αθήνας και πόσες θυσίες γίνονται από τους ίδιους και τις οικογένειές τους, ώστε χωρίς υποδομές και στήριξη, να προοδεύουν, να συμμετέχουν σε αγώνες και πρωταθλήματα, να κατακτούν διακρίσεις.

Όταν οι αποφάσεις που λαμβάνετε, καθορίζουν την ψυχική ισορροπία νέων παιδιών ΕΠΙΒΆΛΛΕΤΑΙ να είστε σοβαροί. Με θλίψη διαπιστώνω ότι σε μια περίοδο που θα έπρεπε να επενδύουμε περισσότερο από ποτέ στον αθλητισμό για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, ενισχύοντας την φυσική κατάσταση, το ανοσοποιητικό και την κοινωνικοποίηση των παιδιών μας, όπως συμβαίνει στις άλλες χώρες της Ευρώπης, με απόλυτη τήρηση των μέτρων προφύλαξης και ασφάλειας, ευσυνείδητα από γονείς και αθλούμενους, στην Ελλάδα προτιμούμε να “καταδικάζουμε” τα παιδιά σε ακινησία, απραξία και εγκλεισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται».