Ανοιχτή θάλασσα: Κυνηγάκης - Μάρκος στην Ντόχα για τον μαραθώνιο κολύμβησης 10 χιλιομέτρων της FINA

Οι πρωταθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης Άλκης Κυνηγάκης και Δημήτρης Μάρκος μεταβαίνουν στην Ντόχα για να πάρουν μέρος στον αγώνα δέκα χιλιομέτρων της FINA. Δηλώσεις από τον προπονητή που τους συνοδεύει, Αλέξανδρο Μοράρη.

Ανοιχτή θάλασσα: Κυνηγάκης - Μάρκος στην Ντόχα για τον μαραθώνιο κολύμβησης 10 χιλιομέτρων της FINA

Στην Ντόχα ταξιδεύουν σήμερα (11/3) οι κολυμβητές μας Άλκης Κυνηγάκης και Δημήτρης Μάρκος, προκειμένου να συμμετάσχουν στον πρώτο φετινό αγώνα της σειράς «Marathon Swim World Series» της FINA.

Ο μαραθώνιος των 10 χιλιομέτρων θα πραγματοποιηθεί το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου (13/3) και τους δύο Έλληνες πρωταθλητές συνοδεύει στην πρωτεύουσα του Κατάρ ο προπονητής Αλέξανδρος Μοράρης.

Με την προσοχή να είναι στραμμένη ασφαλώς στη διοργάνωση της Φουκουόκα στην Ιαπωνία μετά από δυόμισι μήνες -και συγκεκριμένα στα τέλη Μαΐου-, όπου θα κριθεί η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Μοράρης παραχώρησε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

«Είμαι χαρούμενος που συνοδεύω δυο νέους σε ηλικία αθλητές σε έναν αγώνα όπου θα συμμετάσχουν οι κορυφαίοι αθλητές του κόσμου στο συγκεκριμένο αγώνισμα, τα δέκα χιλιόμετρα», είπε αρχικά και συνέχισε λέγοντας:

«Ο μεν Άλκης έχει αποδείξει ότι συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους. Αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει μια πολύ καλή προπόνηση και προετοιμασία για αυτόν, για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα μαζί με τον προπονητή του (Βαγγέλη Κοζομπόλη), στον δρόμο για τη διεκδίκηση ενός εισιτηρίου ολυμπιακής πρόκρισης, που θα γίνει στα τέλη Μαΐου στη Φουκουόκα».

«Από την άλλη, ο Δημήτρης έχει δοκιμαστεί, με πολύ καλά αποτελέσματα, μόνο σε επίπεδο νέων ανδρών. Θα είναι ο πρώτος του αγώνας σε επίπεδο ανδρών και ανυπομονούμε να δούμε τυχόν ελλείψεις που έχουμε. Η ανοιχτή θάλασσα είναι μέσα στους στόχους μας και πιστεύουμε ότι μας ταιριάζει. Θέλουμε να είμαστε στη Φουκουόκα και αυτός ο αγώνας θα αποτελέσει έναν οδηγό τι πρέπει να βελτιώσουμε», κατέληξε ο Μοράρης.