«Κολυμπάμε Μαζί»: «Το νερό της πισίνας είναι το σπίτι μας» (pic)

Η παράταξη «Kολυμπάμε Μαζί», επικεφαλής ο Ολυμπιονίκης Κυριάκος Γιαννόπουλος, εξέδωσε ανακοίνωση αναφορικά με τα απαγορευτικά μέτρα της Πολιτείας στον υγρό στίβο.

«Κολυμπάμε Μαζί»: «Το νερό της πισίνας είναι το σπίτι μας» (pic)

Η παράταξη «Kολυμπάμε Μαζί», πήρε θέση αναφορικά με τα απαγορευτικά μέτρα της Πολιτείας στον υγρό στίβο. Μάλιστα η παράταξη καταθέτει την άποψη ότι τα κολυμβητήρια πρέπει να ανοίξουν χωρίς να αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

«Τα σωματεία που καλλιεργούν τα αθλήματα του Υγρού στίβου έχουν κατ' εκτίμηση 22.500 εγγεγραμμένους αθλητές και αθλήτριες. Με υπόθεση λειτουργίας των 162 ανοικτών και κλειστών κολυμβητηρίων ανά την επικράτεια, και παραδοχή 5ωρης ημερήσιας λειτουργίας, ένας κατάλληλος προγραμματισμός για αποφυγή συνωστισμού μπορεί να επιτρέψει να κολυμπούν από 3 έως 5 αθλητές ανά διαδρομή ανά ώρα λειτουργίας, αντίστοιχα για τα κολυμβήτρια 25, 33 και 50μ μέτρων.

Ο απλός αυτός υπολογισμός, που δείχνει ότι η συνταγμένη λειτουργία των κολυμβητήριων δεν είναι απειλή για τη δημόσια υγεία, σε καμιά περίπτωση δεν αναιρεί την ανάγκη ευλαβικής τήρησης των μέτρων υγιεινής σύμφωνα με τις οδηγίες της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής ΓΓΑ περί ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους.

Το νερό της πισίνας είναι "το σπίτι μας".

Ευχόμαστε γρήγορη επιστροφή των αθλητών και των προπονητών του υγρού στίβου "στο σπίτι τους"».