Συγκλονίζει ο Τζόρτζιο Λαμπέρτι: «Αυτός ο ιός είναι καταραμένος» (vid)

Ο Τζόρτζιο Λαμπέρτι, ο πρώτος Ιταλός κολυμβητής που σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ και κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στη Μπρέσια...χτυπημένος από τον κορονοϊό.

Συγκλονίζει ο Τζόρτζιο Λαμπέρτι: «Αυτός ο ιός είναι καταραμένος» (vid)

Συγκλονίζει ο Τζόρτζιο Λαμπέρτι, μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο της Μπρέσια, όπου και νοσηλεύεται...χτυπημένος από τον κορονοϊό. Ο 52χρονος πλέον Λαμπέρτι μίλησε στην Ιταλική τηλεόραση – Tg1 – για την μάχη που δίνει.

«Είναι η πιο δύσκολη πισίνα. Δεν πρέπει να τα παρατάς. Πρέπει να περάσει και να παλέψεις μέχρι την τελευταία χεριά.

Αυτός ο ιός είναι καταραμένος. Έρχεται σε εσένα και δεν το παρατηρείς. Έχω χάσει μερικούς φίλους. Εδώ πρέπει να ασχοληθείς με τη ζωή σου, είναι βαρύ», τόνισε μεταξύ άλλων ο 52χρονος Τζόρτζιο Λαμπέρτι.

Ο Λαμπέρτι στο Περθ το 1991 ήταν πρώτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου στα 200μ. ελεύθερο και τρίτος στα 100μ. ελεύθερο και 4Χ200μ. ελεύθερο.

Δυο χρόνια νωρίτερα στη Γερμανία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχε κατακτήσει τρία χρυσά στα ίδια αγωνίσματα και ένα χάλκινο στα 4Χ100μ. ελεύθερο ενώ το 1991 στην Αθήνα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και πάλι είχε τέσσερα μετάλλια (δύο ασημένια και δύο χάλκινα.

Το 1993 αποσύρθηκε από την ενεργό δράση και έντεκα χρόνια μετά συμπεριλήφθηκε στο Hall of Fame του υγρού στίβου.