Στελλίνα Απλαντή: «Κουραστήκαμε από το σταμάτα ξεκίνα»

Στα όρια τους έχουν φτάσει οι αθλητές και οι αθλήτριες στη χώρα μας, από το σταμάτα ξεκίνα στον ελληνικό αθλητισμό. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα υποστήριξε η πρωταθλήτρια κολύμβησης του Ολυμπιακού, Στελλίνα Απλαντή.

Στελλίνα Απλαντή: «Κουραστήκαμε από το σταμάτα ξεκίνα»

Την απογοήτευσή της για τη νέα απαγόρευση προπονήσεων των κολυμβητών εξέφρασε στο αθλητικό μαγκαζίνο του Καναλιού Ένα 90,4 fm η Στελλίνα Απλαντή.

Η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού εξήγησε πως η προπόνηση των αθλητών του υγρού στίβου στην πισίνα δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τρέξιμο ή γυμναστική στο σπίτι και εξέφρασε την πίκρα της, καθώς τη στιγμή που έκλεισαν οι πισίνες για τους κολυμβητές, άλλα αθλήματα που έχουν και σωματική επαφή, συνεχίζουν να πραγματοποιούνται κανονικά.

«Είναι η τρίτη φορά που μας σταματούν τις προπονήσεις. Πέρσι μας έκλεισαν για τρεις μήνες, άλλους τρεις μήνες μείναμε εκτός τον χειμώνα και πριν από λίγες ημέρες μπήκε εκ νέου λουκέτο στα κολυμβητήρια για την κολύμβηση. Το οξύμωρο είναι πως το Σάββατο με την τελευταία ΚΥΑ απαγορεύουν την προπόνηση κολύμβησης σε ολόκληρη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως το εάν βρίσκονται σε περιοχές υψηλού ή χαμηλού κινδύνου μετάδοσης του κορονοϊού» είπε η Στελλίνα Απλάντη και συμπλήρωσε:

«Είναι απογοητευτικό και δύσκολα διαχειρίσιμο αυτό που συμβαίνει, όχι μόνο για εμάς τους μεγαλύτερους σε ηλικία κολυμβητές, που έχουμε να πετύχουμε και αγωνιστικούς στόχους, αλλά και για τους μικρότερους αθλητές, των ακαδημιών. Μας στερούν το δικαίωμα να αθληθούμε. Δεν είναι λογικό να ανάβουν το πράσινο φως σε άλλα ομαδικά αθλήματα, που υπάρχει και η σωματική επαφή και να απαγορεύουν τις προπονήσεις σε εμάς στην κολύμβηση, όπου εκτός των άλλων έχουμε και ασήμαντο ποσοστό θετικών κρουσμάτων στα τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί.

Τι να σχολιάσω περισσότερο; Κουράστηκα με όλη αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κουραστήκαμε ψυχολογικά με το αδιάκοπο «ξεκίνα – σταμάτα» των προπονήσεων. Ούτως ή άλλως αυτό είναι, πλέον, επιβλαβές και για τα σώματά μας».

Για τους εναλλακτικούς τρόπους προπόνησης η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού είπε:

«Δεν έχουμε την ίδια φυσική κατάσταση. Οι αθλητές του Υγρού Στίβου, όση γυμναστική και να κάνουμε εκτός νερού δεν μας βοηθάει ιδιαίτερα, παρά μόνο να διατηρήσουμε το σώμα μας στο επιθυμητό βάρος. Εάν δεν έχουμε την επαφή με το νερό δεν μπορούμε να βελτιωθούμε. Η επαφή με το νερό δεν μπορεί να αντικατασταθεί για εμάς με τη γυμναστική στο σπίτι ή με το τρέξιμο».