Σαν Αντόνιο: Η νικηφόρα επιστροφή της Λεντέκι

Τη νίκη στα στα 1.500 μέτρα ελεύθερο, στο μίτινγκ του Σαν Αντόνιο πανηγύρισε η Κέιτι Λεντέκι, η οποία κάλυψ την απόσταση 15 λεπτά 42 δεύτερα και 92 εκατοστά.

Σαν Αντόνιο: Η νικηφόρα επιστροφή της Λεντέκι

Η Κέιτι Λεντέκι δεν έδειξε επηρεασμένη από την ετήσια απουσία της από τις πισίνες. Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια της κολύμβησης, η οποία κατέκτησε πέντε χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο (2016) έμεινε εκτός δράσης για περίπου έναν χρόνο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Λεντέκι επέστρεψε στην δράση με νίκη, καθώς επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση στα 1.500 μέτρα ελεύθερο, στο μίτινγκ, που διεξήχθη στο Σαν Αντόνιο. Η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης κάλυψε την απόσταση σε 15 λεπτά 42 δεύτερα και 92 εκατοστά, αφήνοντας... πολύ πίσω της, την Άσλεϊ Τουίτσελ (16:04.29) και την Έρικα Σάλιβαν (16:07.66).

«Δεν είχα θέσει πάρα πολλούς στόχους για αυτόν τον πρώτο αγώνα και είπα στον εαυτό μου ότι θα ήταν ένα αποφασιστικό βήμα στην πορεία μου για να επιστρέψω στον ανταγωνισμό, οπότε ανυπομονώ για την υπόλοιπη εβδομάδα», σχολίασε λίγο μετά την νίκη της η Λεντέκι, η οποία έδειξε σε καλή κατάσταση εν΄ όψει των προκριματικών της αμερικανικής ομάδας, που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Ιούνιο.

Και υπό φυσιολογικές συνθήκες, η Λεντέκι είναι από τα φαβορί για μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που έχουν προγραμματισθεί να διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.