Έκκληση της ΚΟΕ να επαναλειτουργήσουν και τα κλειστά κολυμβητήρια για προπονήσεις

Την επαναλειτουργία και των κλειστών κολυμβητηρίων -μετά τα ανοιχτά- για προπονήσεις αιτείται από τους αρμόδιους φορείς η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Έκκληση της ΚΟΕ να επαναλειτουργήσουν και τα κλειστά κολυμβητήρια για προπονήσεις

Η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας επικροτεί την άδεια χρήσης των ανοιχτών κολυμβητηρίων για προπονήσεις από σήμερα (15/2), όπως αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βάσει της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ωστόσο για λόγους ισονομίας η ΚΟΕ ζητεί από τις αρμόδιες αρχές να επιτραπεί η ανάλογη χρήση και των κλειστών κολυμβητηρίων, στα οποία λειτουργούν πολλά σωματεία που δεν έχουν την εναλλακτική επιλογή των ανοιχτών εγκαταστάσεων. Εξυπακούεται με την τήρηση των αυστηρών προϋποθέσεων που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας αναφέρει για την ακρίβεια τα παρακάτω:

«Σχετικά με την ΚΥΑ (ΦΕΚ Β' 586, 13.2.2021) για την άδεια χρήσης των ανοιχτών κολυμβητηρίων από 15/2/21 και κατ' επέκταση των προπονήσεων σε αυτά για αθλητές άνω των 15 ετών (γενν. 2006) όπως διευκρινίστηκε, η ΚΟΕ χαιρετίζει την απόφαση της ΓΓΑ, η οποία και αποτελεί μέρος των κατ' επανάληψη αιτημάτων της ομοσπονδίας το τελευταίο τρίμηνο της καραντίνας λόγω Covid-19 για λειτουργία όλων των κολυμβητηρίων.

Το γεγονός όμως ότι πάρα πολλά σωματεία δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ανοιχτά κολυμβητήρια, αλλά μόνον κλειστά, δημιουργεί ανισότητες, σύμφωνα με το σκεπτικό της τελευταίας ΚΥΑ.

Η ΚΟΕ κάνει εκ νέου έκκληση, στο πλαίσιο πάντοτε της ίσης μεταχείρισης των σωματείων, να δοθεί η δυνατότητα χρησιμοποίησης και των κλειστών κολυμβητηρίων για τα σωματεία, με τους αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις πάντοτε που προβλέπουν τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αυτό θα συμβάλει τα μέγιστα στην πλήρη ενεργοποίηση ολόκληρου του δυναμικού των αθλημάτων μας, χωρίς εξαιρέσεις, μετά την παρατεταμένη αποχή από την προπονητική και αγωνιστική δράση και τις σοβαρές επιπτώσεις που αυτή επιφέρει».