Παναθηναϊκός: Πέθανε ο Κώστας Βοσταντζόγλου

Οι οικογένεια του Παναθηναϊκού αποχαιρέτησε τον πρωταθλητή κολύμβησης και υδατοσφαιριστή Κώστα Βοσταντζόγλου που έφυγε από τη ζωή.

Παναθηναϊκός: Πέθανε ο Κώστας Βοσταντζόγλου

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια του υγρού στίβου στην είδηση του θανάτου του Κώστα Βοσταντζόγλου, πρωταθλητή κολύμβησης και υδατοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, μέλους της Εθνικής ομάδας κολύμβησης αλλά και δραστήριο μέλος της οικογένειας των Ελλήνων Βετεράνων του υγρού στίβου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο ερασιτέχνης Παναθηναϊκός αναφέρει:

«Ο Κώστας Βοσταντζόγλου, ήταν βασικό μέλος της κολυμβητικής ομάδας του Παναθηναϊκού Α.Ο. στο τέλος της δεκαετίας του ’60. Πρωταγωνιστής στο αγώνισμα της πεταλούδας, στα 100 και 200 μέτρα. Πανελληνιονίκης στα 200 μ. πεταλούδα το 1968. Μέλος της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης. Ξεχώρισε ιδιαίτερα με το εξαιρετικό στυλ του στην πεταλούδα. Συμμετείχε και στην μικτή ομάδα της σκυταλοδρομίας του Παναθηναϊκού Α.Ο.

Είναι ο μοναδικός Έλληνας κολυμβητής που το 1969, σε μια θερινή κολυμβητική ημερίδα 1.500 μέτρων ελεύθερο, κατάφερε να κολυμπήσει την δύσκολη αυτή απόσταση με στυλ πεταλούδας, σημειώνοντας ένα μοναδικό και ανεπανάληπτο ρεκόρ. Υπήρξε και βασικό μέλος της ομάδας Υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, από το 1968 μέχρι το 1980. Σπουδαία προσωπικότητα υπήρξε εικαστικός και θεατρικός συγγραφέας με ένα ιδιαίτερο ανατρεπτικό χιούμορ.

Καλό ταξίδι αγαπημένε μας Κώστα…».

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του πρώην κολυμβητή και υδατοσφαιριστή του Συλλόγου Κώστα Βοσταντζόγλου.

Δημοσιεύτηκε από Panathinaikos στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021