Νόρα Δράκου: «Με λυπεί το γεγονός ότι αμέτρητα παιδιά βρίσκονται εκτός νερού»

Η Νόρα Δράκου ήταν ένα από τα έντεκα μέλη της αποστολής που πήρε πρόσφατα μέρος στον κολυμβητικό μίτινγκ που πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μίλησε για τους στόχους της αλλά και το lockdown στις πισίνες!

Νόρα Δράκου: «Με λυπεί το γεγονός ότι αμέτρητα παιδιά βρίσκονται εκτός νερού»

Η Νόρα Δράκου αποτελεί ένα από τα πλέον έμπειρα στελέχη της κολυμβητικής οικογένειας. Μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για την παρουσία της στο μίτινγκ κολύμβησης στη Γαλλία.

«Ήταν ένα πρώτο τεστ για να δούμε πως πάει η προετοιμασία και σε ποια κατάσταση βρισκόμαστε. Σίγουρα δεν ήταν αυτό που περίμενα. Η προπόνηση μου πάει ανέλπιστα καλά, αλλά το αποτέλεσμα δεν έχει βγει ακόμα στους αγώνες.

Ήταν ένα πρώτο «σοκ» για μένα η διοργάνωση της Νίκαιας. Παραμένω αισιόδοξη και είμαι σίγουρη ότι θα έχει αίσια έκβαση όλη αυτή η προσπάθεια την οποίαν κάνω. Αναλύσαμε τα αποτελέσματα με τον προπονητή μου και είμαι έτοιμη για τον επόμενο αγώνα που ελπίζω να μην αργήσει.

Είμαι πολύ αισιόδοξη για τα νέα παιδιά. Πρόκειται για μια σπουδαία φουρνιά. Βρισκόμαστε σε πολύ υψηλό επίπεδο. Τα παιδιά παλεύουν πολύ και είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικά. Είμαι πολύ αισιόδοξη ότι με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας, του κράτους και της Ολυμπιακής Επιτροπής μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα στο μέλλον».

Είμαι ευγνώμων και τυχερή που μπορώ και κολυμπάω. Που είμαι σε θέση να κάνω τη δουλειά μου σε μια χρονιά πολύ δύσκολη και απαιτητική. Υπάρχει ο κορονοϊός, όμως για μας οι μεγάλες διοργανώσεις δεν έχουν ακυρωθεί.

Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και οφείλουμε να εμφανιστούμε πανέτοιμοι στις μεγάλες διοργανώσεις», τόνισε η Νόρα Δράκου.

Όσον αφορά τον αποκλεισμό όλων των άλλων παιδιών που υπηρετούν το άθλημα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου:

«Με λυπεί το γεγονός ότι αμέτρητα παιδιά βρίσκονται εκτός νερού. Πολλοί είναι αυτοί που σήμερα δεν κολυμπάνε.

Κι όμως, έχουμε πάρα πολλά κολυμβητήρια στην Ελλάδα και θα μπορούσαν, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, να μπουν στο νερό και άλλοι αθλητές. Ξέρω ότι έχουν γίνει πολλές προσπάθειες από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και από γονείς για να αποκατασταθεί η συγκεκριμένη αδικία.

Είναι πολύ κακό να μένουν τα παιδιά αυτά εκτός νερού και να μην μπορούν να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Οι επόμενες ημέρες μάλλον θα είναι πιο δύσκολες. Όμως ο προσανατολισμός δεν πρέπει να αλλάξει. Τα παιδιά πρέπει να επανέλθουν στο νερό».