ΚΟΕ: Νέο αίτημα στη ΓΓΑ για προπόνηση επιπλέον 370 κολυμβητών

Μία ακόμα επιστολή απέστειλε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, ζητώντας αυτή τη φορά να επιτρέψει την προπόνηση σε 370 επιπλέον αθλητές και αθλήτριες της κολύμβησης.

ΚΟΕ: Νέο αίτημα στη ΓΓΑ για προπόνηση επιπλέον 370 κολυμβητών

Νέα επιστολή προς τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, απέστειλε σήμερα (4/2) η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Μέσω της εν λόγω επιστολής η ΚΟΕ απευθύνει αίτημα στον γ.γ.Α. να γίνει χρήση του δικαιώματος προπόνησης από επιπλέον 370 κολυμβητές και κολυμβήτριες. Επισημαίνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το άθλημα της κολύμβησης είναι εκείνο με τις μεγαλύτερες επιπτώσεις από την απαγόρευση που ισχύει στις δράσεις του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Η επιλογή των 370 αθλητών και αθλητριών έγινε με βάση την κατάταξή τους (από 1η έως 6η θέση) στα περσινά Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

Η επιστολή της ομοσπονδίας προς τον Μαυρωτά αναφέρει αναλυτικά τα παρακάτω:

«Κύριε Γενικέ, σε συνέχεια της συνεργασίας μας, σας γνωστοποιούμε ότι η ΚΟΕ, όπως και το γραφείο σας, δεχόμαστε ένα μεγάλο βάρος και πίεση από την κολυμβητική κοινότητα (σωματεία, παράγοντες, αθλητές, γονείς), σχετικά με τον αποκλεισμό του μεγαλύτερου δυναμικού κολυμβητών-τριών από τις προπονήσεις.

Σας έχουμε κατά καιρούς αναλυτικά εξηγήσει και καταγράψει τους λόγους για τους οποίους στην κολυμβητική διαδικασία (προπονήσεις, αγώνες) δεν υπάρχει επικινδυνότητα, κάτι που αποδεικνύεται και από το πλήθος των rapid test που εκτελούνται ανά εβδομάδα, 905 με μόνο 4 θετικά test στην ομοσπονδία μας το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και προκειμένου να αμβλυνθεί κάπως το πρόβλημα της κολύμβησης, η οποία έχει υποστεί τον μεγαλύτερο αποκλεισμό από όλα τα ερασιτεχνικά αθλήματα στη χώρα μας, και επιπλέον να μας δοθεί η δυνατότητα να προχωρήσουμε σε αγωνιστικό προγραμματισμό, που είναι απαραίτητος για την εξέλιξη των επιδόσεων των κολυμβητών μας, παίρνουμε την πρωτοβουλία να σας παρακαλέσουμε όπως επιμεληθείτε να ενταχθούν στις προπονήσεις 370 περίπου κολυμβητές-τριες επιπλέον, με κριτήριο την κατάταξή τους στις θέσεις 1 έως 6 στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα (Ιούλιος-Αύγουστος 2020) όλων των αναπτυξιακών κατηγοριών καθώς και ανδρών-γυναικών κολύμβησης και κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων στα ανωτέρω πρωταθλήματα ήταν περισσότεροι από 3.000 κολυμβητές-τριες.

Παρακαλούμε για την έγκρισή σας προκειμένου στη συνέχεια να προβούμε στην κατανομή των αθλητών μας ανά κολυμβητήριο σε ολόκληρη τη χώρα και τη συλλογή των απαραίτητων στοιχείων των κολυμβητών και προπονητών τους, προκειμένου η προπονητική διαδικασία να πραγματοποιείται σύμφωνα με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες, όπως και μέχρι σήμερα πράξαμε.

Ευελπιστώντας ότι με τη δική σας παρέμβαση θα υπάρξει επιτυχής κατάληξη, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».