Ξιάρχος: «Η πολιτεία και όχι η ΚΟΕ αποφάσισε τη μη επανέναρξη προπονήσεων στην τεχνική κολύμβηση»

Με δήλωσή του ο ταμίας του ΔΣ της ΚΟΕ, Ηλίας Ξιάρχος, διευκρινίζει ότι η ευθύνη της απόφασης για τη μη επανέναρξη των προπονήσεων στο άθλημα της τεχνικής κολύμβησης βαραίνει τους φορείς της πολιτείας και όχι την ομοσπονδία.

Ξιάρχος: «Η πολιτεία και όχι η ΚΟΕ αποφάσισε τη μη επανέναρξη προπονήσεων στην τεχνική κολύμβηση»

Διαμαρτυρίες προκάλεσε η απόφαση για την επανέναρξη των προπονήσεων στα αθλήματα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αλλά με την εξαίρεση της τεχνικής κολύμβησης.

Πάνω σε αυτό το θέμα και τις φωνές αντίδρασης που ακούστηκαν, η ομοσπονδία, διαμέσου του ταμία του διοικητικού συμβουλίου και υπεύθυνου του αθλήματος, Ηλία Ξιάρχου, διευκρινίζει τα εξής:

«Η απόφαση για το άνοιγμα των κολυμβητηρίων και την επανεκκίνηση των προπονήσεων δεν λαμβάνεται από την ΚΟΕ αλλά από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, δηλαδή τον ΕΟΔΥ και τη ΓΓΑ. Στην παρούσα φάση, λοιπόν, η απόφαση των συγκεκριμένων φορέων είναι να μην μπορούν να προπονηθούν ακόμα οι 33 επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες στις Εθνικές μας ομάδες ανδρών - γυναικών και νέων - νεανίδων, που θα μετάσχουν σε λίγο καιρό στα αντίστοιχα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, επειδή το αναγνωρισμένο από τη ΔΟΕ άθλημα της τεχνικής κολύμβησης δεν είναι στο πρόγραμμα των επερχόμενων Ολυμπιακών Αγώνων.

Τονίζουμε ότι η ομοσπονδία εμμένει στη θέση που έχει εκφράσει από την αρχή της δεύτερης καραντίνας με ανακοινώσεις, επιστολές και παραστάσεις της για ανοιχτά κολυμβητήρια και προπονήσεις σε όλα της τα αθλήματα».