Κέιλι ΜακΚίοουν: Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο σε 25άρα πισίνα!

Η Κέιλι ΜακΚίοουν σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο σε 25άρα πισίνα στο Μπρισμπέιν, καλύπτοντας την απόσταση σε 1:58.94!

Κέιλι ΜακΚίοουν: Παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο σε 25άρα πισίνα!

Η Κέιλι ΜακΚίοουν επιβεβαίωσε την εξαιρετική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται, καθώς σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στα 200 μέτρα ύπτιο σε 25άρα πισίνα στο Μπρισμπέιν, στο εικονικό εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης της Αυστραλίας. Η 19χρονη κολυμβήτρια, η οποία διεκδικεί τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κάλυψε την απόσταση σε 1:58.94 και «κατέβασε» κατά περίπου τρία δέκατα του δευτερολέπτου το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο «κρατούσε» από το 2014 η Κατίνκα Χόζου από την Ουγγαρία (1:59.23).

«Η 25άρα πισίνα είναι κάτι που δεν κάνουμε πολύ συχνά, επομένως ανυπομονούσα να δω τι θα μπορούσα να πετύχω ύστερα από αρκετή προπόνηση αυτή τη χρονιά» δήλωσε η νεαρή Αυστραλή και συμπλήρωσε: «Πήγα προς τους συναθλητές μου και τον προπονητή μου και είπαν: "Μόλις έκανες παγκόσμιο ρεκόρ!" κι εγώ εξεπλάγην. Στην πραγματικότητα, δεν το έμαθα παρά μόνο μερικά λεπτά μετά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εθνικό πρωτάθλημα κολύμβησης της Αυστραλίας σε 25άρα πισίνα «μετακόμισε» φέτος σε μια εικονική πλατφόρμα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τους κολυμβητές να μετέχουν ταυτόχρονα σε πισίνες στο Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη, το Μπρισμπέιν, το Περθ και το Χόμπαρτ.