Άκης Οικονόμου: «Ολοένα και πιο γρήγορος ο Γκολομέεβ»

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήταν εξαιρετικός στη Βουδαπέστη, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. και 100μ. ελεύθερο. Τι δήλωσε ο προπονητής του, Άκης Οικονόμου.

Άκης Οικονόμου: «Ολοένα και πιο γρήγορος ο Γκολομέεβ»

Ο Άκης Οικονόμου είναι ο προπονητής του και εκφράζεται με μεγάλη ικανοποίηση για τα επιτεύγματα του αθλητή του. «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι για το πώς κυλάει η συμμετοχή του Κρίστιαν σε αυτή τη διοργάνωση. Σταδιακά γίνεται όλο και πιο γρήγορος μέσα από το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού σε αυτούς τους αγώνες. Στην Βουδαπέστη δεν είναι μόνο οι αγώνες.

Η καθημερινότητα κάνει την διαφορά. Οι προπονήσεις υψηλού επιπέδου. Η πολύ πιθανή συμμετοχή της ομάδας του στους ημιτελικούς και τελικούς της διοργάνωσης είναι βέβαιο ότι θα του δώσει την δυνατότητα να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις του.

Να σημειωθεί ότι αποτελεί πολύ μεγάλο κίνητρο για τον συγκεκριμένο αθλητή η συμμετοχή τους σε αγώνες επιπέδου» είπε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Άκης Οικονόμου.

Πανελλήνιο ρεκόρ ο Γκολομέεβ

Αναφερόμενος την επόμενη μέρα τονίζει: «Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά την ολοκλήρωση των συγκεκριμένων αγώνων στην Βουδαπέστη. Εάν δηλαδή ο Κρίστιαν θα επιστρέψει για λίγο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα ή αν θα μεταβεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκεί όπου πραγματοποιεί το μεγαλύτερο στάδιο της προπαρασκευής του. Είναι αβέβαιη η επόμενη μέρα λόγω της πανδημίας και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή σε παγκόσμιο επίπεδο».

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ ο Γκολομέεβ

Ο Άκης Οικονόμου εκφράζει μεγάλη ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, όπου η κλασική κολύμβηση ταλανίζεται από το δεύτερο λοκνταουν στην ελληνική κοινωνία. «Στην Ελλάδα βιώνουμε την δεύτερη καραντίνα. Τα πράγματα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό δεν εξελίσσονται καλά. Υπάρχει έντονη ανησυχία. Παρακαλώ τους ιθύνοντες, πάντα σεβόμενοι όλοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να δώσουν την ευκαιρία σε περισσότερους αθλητές να μπορούν να προπονηθούν.

Ο αριθμός των πρωταθλητών που αυτή τη στιγμή προπονείται είναι πολύ μικρός. Υπάρχουν παιδιά που βρίσκονται αρκετά κοντά σε μία συμμετοχή σε μεγάλους αγώνες του εξωτερικού. Αυτά τα παιδιά πρέπει να μπούν σε ρυθμό προπονήσεων πολύ σύντομα.

Κάνω έκκληση στην κολυμβητική ομοσπονδία και στους ιθύνοντες να μεγαλώσει τον αριθμό των επιλέκτων αθλητών. Σεβόμαστε πάντα τους ανθρώπους και την κοινωνία που υποφέρει, αλλά εκτιμώ ότι πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά. Το αξίζουν».