Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο ο Κριστιάν Γκολομέεβ

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο (σε 25άρα πισίνα) πέτυχε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, στην International Swimming League

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο ο Κριστιάν Γκολομέεβ

Πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ. ελεύθερο (σε 25άρα πισίνα) πέτυχε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, κατά τη διάρκεια του 5ου αγώνα της International Swimming League, του επαγγελματικού πρωταθλήματος κολύμβησης που διεξάγεται υπό μορφή «φούσκας» στη Βουδαπέστη. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας LA Current, πέτυχε μεγάλη νίκη στο κλασικό αγώνισμά του τερματίζοντας σε 20.97, μπροστά από τον Ιάπωνα Κοσούκε Ματσούι και τον Ρώσο Βλαντ Μορόζοφ (αμφότεροι των Tokyo Frog Kings), που έκαναν 21.05 και 21.17, αντίστοιχα. Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 21.02 και το είχε ο ίδιος ο Γκολομέεβ από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας της Κοπεγχάγης, το 2017.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Έλληνας κολυμβητής πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και στα 4Χ100μ. ελεύθερο, όπου «έπεσε» τρίτος και έκανε ανεπίσημο χρόνο 46.59, βοηθώντας την πρώτη ομάδα της LA Current να πάρει τη νίκη και σε αυτό το αγώνισμα.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος ανήκει στους London Roar και πανηγύρισε πολύ σημαντική νίκη στα 200μ. μικτή ατομική, με χρόνο 1:52.65. Ο πρωταθλητής και κάτοχος του ρεκόρ Ευρώπης στο αγώνισμα έδωσε σκληρή μάχη με τον Ιάπωνα «χρυσό» Ολυμπιονίκη Κοσούκε Χαγκίνο των Tokyo Frog Kings, τον οποίο τελικά νίκησε με διαφορά έντεκα εκατοστών του δευτερολέπτου. Ο Βαζαίος συμμετείχε και στα 4Χ100μ. ελεύθερο, κολυμπώντας τέταρτος (ανεπίσημος χρόνος 47.58) για τη δεύτερη ομάδα των London Roar, η οποία τερμάτισε έβδομη.

Με την LA Current αγωνίστηκε και ο Απόστολος Χρήστου, ο οποίος στα 200μ. ύπτιο τερμάτισε έβδομος με 1:52.64 και δεν βαθμολογήθηκε, χωρίς αυτό να κοστίσει στην ομάδα του, αφού νικητής με μεγάλη διαφορά αναδείχθηκε ένας συναθλητής του, ο Αμερικανός Ολυμπιονίκης Ράιαν Μέρφι, ο οποίος πήρε τους... χαμένους βαθμούς. Ο Χρήστου «έπεσε» και σε δύο ομαδικά αγωνίσματα: στα 4Χ100μ. ελεύθερο έκανε το ταχύτερο 100άρι της καριέρας του (ανεπίσημο 46.90), με τη δεύτερη ομάδα της LA Current να κατακτά την τρίτη θέση και να δίνει πολύτιμους βαθμούς, ενώ στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική κολύμπησε το πρώτο 100άρι (ύπτιο) σε 51.37, ξανά για λογαριασμό της δεύτερης ομάδας της Current, που τερμάτισε έκτη.

Μετά την ολοκλήρωση της 1ης ημέρας του μίτινγκ, οι London Roar έχουν πάρει σημαντικό προβάδισμα με 283,5 βαθμούς, ενώ μάχη γίνεται για τη δεύτερη θέση, ανάμεσα στην LA Current (218β.) και τους Tokyo Frog Kings (214,5β.), για τους οποίους δεν έχει χρησιμοποιηθεί ούτε σε αυτόν τον αγώνα η Άννα Ντουντουνάκη. Τελευταία στην κατάταξη είναι η DC Trident με 163β.

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας