Καλαϊτζογλίδης: «Συμμεριζόμαστε την απογοήτευση των αθλητών για την ακύρωση των Ευρωπαϊκών»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της τεχνικής κολύμβησης, Γιάννης Καλαϊτζογλίδης, τοποθετήθηκε για την ακύρωση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων, που επρόκειτο να γίνουν στην Ιταλία, λόγω της πανδημίας και εξέφρασε τη στήριξη της ομοσπονδίας στους αθλητές των εθνικών ομάδων.

Καλαϊτζογλίδης: «Συμμεριζόμαστε την απογοήτευση των αθλητών για την ακύρωση των Ευρωπαϊκών»

Την ακύρωση της διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων τεχνικής κολύμβησης ανδρών - γυναικών και νέων - νεανίδων του Λιλιάνο αποφάσισε χθες (4/9) η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υποβρυχίων Δραστηριοτήτων (CMAS) εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Έντονη είναι η απογοήτευση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών των εθνικών ομάδων, που είχαν ξεκινήσει προετοιμασία για τις συγκεκριμένες διοργανώσεις, αλλά άπαντες κατανοούν την κατάσταση και τους λόγους που ελήφθη αυτή η δυσάρεστη απόφαση.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλαϊτζογλίδης μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας:

«Είμαστε από τις ελάχιστες ευρωπαϊκές χώρες που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια το εθνικό μας πρωτάθλημα.

Αναπροσαρμόσαμε τα κριτήρια επιλογής αθλητών που εντάχθηκαν στις εθνικές μας ομάδες, λόγω ιδιαίτερων συνθηκών προετοιμασίας. Στις 18 Αυγούστου ανακοινώσαμε επίσημα τη συγκρότηση των εθνικών μας ομάδων, ώστε οι αθλητές να προετοιμαστούν κατάλληλα για τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, ενώ ταυτόχρονα υποβάλαμε αίτηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου να εγκριθεί η μετάβαση των αποστολών μας στην Ιταλία.

Εγκρίθηκε η μετάβαση στο Λιλιάνο από τη ΓΓΑ στις 23 Αυγούστου. Τις αμέσως επόμενες ημέρες μάθαμε από τη διοργανώτρια ιταλική ομοσπονδία πως υπάρχει μικρός αριθμός συμμετοχών χωρών και αθλητών και οι σημαντικότερες δυνάμεις του αθλήματος στην Ευρώπη θα ήταν απούσες. Εμείς όμως περιμέναμε μέχρι τελευταία στιγμή την απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας, που ελήφθη χθες και ήταν η ακύρωση των διοργανώσεων.

Αντιλαμβανόμαστε και συμμεριζόμαστε την απογοήτευση των αθλητών και αθλητριών μας από μια τέτοια εξέλιξη, καθώς είχαν ξεκινήσει προετοιμασία και πάει χαμένος ο κόπος τους και συμπάσχουμε μαζί τους. Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης θα στηρίξουμε τις προσπάθειές τους στο μέλλον».